Кривава Трійця: на «Зелені свята» Україна втратила чотирьох своїх захисників

30.05.2018
Кривава Трійця: на «Зелені свята» Україна втратила чотирьох своїх захисників

Бійці ЗСУ постійно відбивають ворожі атаки. (Фото з сайта donbass.comments.ua.)

Окупанти все більше розпалюють протистояння на Донбасі, не маючи нічого святого, адже інтенсивність ворожого вогню як по позиціях ЗСУ, так і по цивільних об’єктах зросла саме на час Зелених свят.
 
Зокрема, напередодні Трійці, минулої суботи поблизу окупованої Горлівки загинуло двоє бійців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила — 23-річний контрактник Віктор Ферлієвич та Ярослав Дашкевич.
 
Сталося це близько 20:00, наша бронегрупа на БМП патрулювала район між опорними пунктами й потрапила в засідку російської диверсійно-розвідувальної групи.
 
Українські військові успішно відбили атаку, але їхній транспорт наїхав на фугас. Віктор Ферлієвич загинув на місці, а Ярослава Дашкевича змогли витягнули з поля бою, довезти до госпіталя, але від отриманих травм хлопець помер. 
 
Відомо, що Віктор Ферлієвич на фронті з початку війни, наприкінці січня одружився із дівчиною, яка служить разом із ним у бригаді.
 
Вдома на нього чекали мати та брат. 22-річний Ярослав Дашкевич iз позивним «Рижий» провів на військовій службі понад два роки. Воїн виріс у багатодітній родині — мати, три сестри і двоє братів не дочекалися його з війни.
 
Уже на Трійцю вранці на Луганщині загинули під час спецоперації бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа» підполковник Руслан Муляр і прапорщик Юрій Журавльов. Ще одного спецпризначенця поранено. За даними спецслужби, «альфівці» потрапили під артилерійський обстріл. 
 
«Служба не залишить на самоті родини своїх співробітників, які героїчно віддали життя, захищаючи Батьківщину», — сказав голова СБУ Василь Грицак.
 
Також стало відомо, що 19-річний військовослужбовець 30-ї бригади Володимир Воскобійник, який зник ще 25 травня, потрапив у полон до бойовиків п’яним.
 
Про це хлопець із Чернігівщини розповів нібито добровільно. Відео з Володимиром Воскобійником опубліковано на пропагандистських ресурсах терористів «ДНР».
 
У прес-службі 30-ї бригади підтвердили той факт, що Воскобійник опинився в полоні: «Найголовніше, що він живий, але, відповідно до попередньо отриманої інформації, перебуває у ворожому полоні».
 
Військові наголошують, що Володимира Воскобійника піддали тяжкому психологічному впливу, вiн перебуває у стресовому стані, говорить плутано, має виснажений вигляд.
 
Підозрюють, що з нього знущаються в полоні — позбавляють сну та, ймовірно, б’ють, хоча на відкритих ділянках тіла синців не помітно.
 
Минулого понеділка в районі проведення операції Об’єднаних сил інтенсивність бойових дій залишалася стабільно високою, окрім обстрілів позицій ЗСУ, бойовики застосовували зброю проти мирного населення. Окупанти 37 разів порушували режим тиші. З них 9 разів застосовували міномети 82-мм та 120-мм калібру.