У черкаській Долині троянд з’явилася ще й алея сакур

25.05.2018
У Черкасах з’явилася алея сакур. Її висадили у найулюбленішому місці відпочинку містян — у Долині троянд, котра розкинулася на березі Дніпра.
 
Так місто долучилося до проекту «Висадження сакур», який започаткували у нашій державі торік під час Року Японії в Україні та 25-річчя встановлення дипломатичних стосунків із Країною Східного Сонця. 
 
Алею, а на ній тепер росте 25 сакур, посадили гості з Японії спільно із черкаськими чиновниками.
 
У місто приїжджав другий секретар із питань культури та інформації Посольства Японії в Україні Хошіно Юічі, тож сакури він садив спільно з черкаським міським головою Анатолієм Бондаренком та його колегами.
 
Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській міській раді, висаджені сакури — не з Японії, вони вирощені в Європі й мають добре прижитися у Черкасах, оскільки для них підходить український клімат.
 
Хошіно Юічі зазначив, що його рідне місто в Японії таке ж зелене, як і наше, наголошують у міській раді Черкас.
 
Міський голова Анатолій Бондаренко висловив щиру подяку Посольству Японії за надану можливість взяти участь у проекті «Висадження сакур», завдяки чому Черкаси мають ще одну родзинку, яка символізує дружбу між японським та українським народами. 
 
З ініцативи представника Японського посольства, яку підтримали у Черкаській міській раді, запланована реалізація нового культурно-мистецького проекту. Тож цієї осені в Черкасах відбудеться концерт унікального японського гурту, який виконує твори у стилі електро-фолку.