У Тернополі призовник вистрибнув з п’ятого поверху військкомату

22.05.2018
У Тернополі знову сталася надзвичайна подія, пов’язана з призовною кампанією — тотожна тій, що мала місце 14 травня минулого року.
 
Тоді з п’ятого поверху будівлі обласного військкомату випав 24-річний призовник Михайло Федун, уродженець Тернопільського району, який унаслідок падіння отримав важкі травми й потрапив до реанімації.
 
Як повідомляла прес-служба оперативного командування «Захід», молодий чоловік випав, «намагаючись самовільно, тобто без дозволу командування і поважних причин, залишити межі розташування обласного збірного пункту». 
 
Однак згодом, після виявлення додаткових обставин, слідство почало розглядати і версію про доведення до самогубства.
 
«Вилізли» і факти наявності «дідівщини» в казармі призовного пункту та порушення строків утримання призовників на території військкомату. На жаль, поки що не вдалося дізнатися, чим закінчилося слідство. 
 
Й ось вчорашнє офіційне повідомлення Тернопільського військового комісаріату, розміщене на сторінці установи у «Фейсбуцi»: «20 травня близько 18-ї години на обласному збірному пункті Тернопільського ОВК сталася подія.
 
Попередньо встановлено, що призовник Бережанського ОМВК, намагаючись самовільно залишити розташування призовного пункту, здійснив спробу спуститися з п’ятого на перший поверх будівлі по карнизу, зірвався i впав на дах сусідньої будівлі. Внаслідок цього призовник отримав травми різного ступеня тяжкості.
 
Нарядом по збірному пункту постраждалому було надано першу медичну допомогу. На даний час призовник транспортований до стаціонарного медичного закладу міста. Загроз життю призовника немає. Військовим комісаром Тернопільського ОВК призначено службове розслідування для з’ясування причин, які призвели до даної події».