Після двох невдач у фіналі Ліги чемпіонів «Атлетико» тріумфував у Лізі Європи

18.05.2018
Після двох невдач у фіналі Ліги чемпіонів «Атлетико» тріумфував у Лізі Європи

Французький форвард Антуан Грізманн допоміг «Атлетико» розгромити «Марсель» і втретє в своїй історії виграти Лігу Європи. (Фото з сайта uefa.com.)

За останні кілька сезонів мадридський «Атлетико» програв два фінали Ліги чемпіонів.
 
 
Подібна обставина — серйозний удар по бойовому духу колективу й амбіціях власників клубу.
 
 
Проте історія «матрацників» — це приклад того, як винагороджується важка й наполеглива праця. І нехай у турнірі, в якому минулої середи тріумфував «Атлетико», грають далеко не всі найсильніші клуби Старого світу, виграш мадридцями Ліги Європи став заслуженим підсумком багаторічної роботи наполегливого наставника Дієго Сімеоне та його невтомних підопічних на чолі з ветераном команди Фернандо Торресом.
 
Цікаво, що за одинадцять сезонів своїх виступів за «матрацників», щоправда, нерегулярних, 34-річний «Ель-Ніньйо», котрий, до слова, влітку залишить мадридський клуб, виграв свій перший трофей.
 
«Я виграв свій найважливіший трофей, адже думав, що ніколи не підніму кубок над головою в складі рідного «Атлетико», — заявив Торрес.
 
Утім головним героєм фіналу ЛЄ, в якому команда Сімеоне, розгромила французький «Марсель» — 3:0, за іронією долі став форвард збірної Франції та «Атлетико» Антуан Грізманн.
 
У вирішальному поєдинку турніру, котрий проходив у Ліоні, кращий бомбардир чемпіонату Європи-2016 відзначився «дублем», зробивши таким чином основний внесок у розгром опонента.
 
«Я багато років працював, щоб насолодитися цим моментом. Я в «Атлетико» вже чотири роки — у мене міцний зв’язок iз товаришами по команді, з уболівальниками. Тому я і віддаю всі сили тут. Я мріяв виграти трофей з Сімеоне. Він багато чому мене навчив, зробив з мене одного з кращих футболістів світу», — наголосив Грізманн.
 
І нехай Сімеоне й не був безпосереднім учасником фінального поєдинку, адже продовжував відбувати чотириматчеву дискваліфікацію за неналежну поведінку під час першого півфінального матчу проти «Арсеналу», без сумніву, тріумф «Атлетико» в Лізі Європи-2017/2018 саме його заслуга.
 
«Це був важкий сезон, і я думаю, що в Лізі Європи ми не просто завоювали трофей. Це перемога, яка символізує все, чим ми славимося: важка праця і наполегливість», — відзначив наставник переможців.
 
Напередодні фіналу передбачалося, що поєдинок на «Стад-де-Ліон» стане дуеллю двох французів: Грізманна та Дімітра Пайє.
 
Утім вийшло так, що лідер «Марселя» Пайє вже на початку поєдинку був змушений залишити поле — далася взнаки не до кінця залікована травма.
 
«Ми втратили свій шанс у першому таймі. Тоді у нас був голевий момент, але ми його не реалізували, а потім результативно помилилися», — так виглядає коротке резюме гри від наставника французького клубу Руді Гарсії.
 
Однак, як наголошує очільник «Марселя», «Атлетико», — це прекрасна команда, тож його клубу нічого соромитися за розгромну поразку.
 
Тепер в історичному доробку «матрацників» три перемоги в Лізі Європи (2010, 2012, 2018 роки).
 
Водночас «Марсель», поступившись команді Сімеоне, втретє зазнав фіаско у фіналі другого за рейтингом клубного турніру континенту. 
 

ТАБЛО

Ліга Європи. Фінал. «Марсель» (Франція) — «Атлетико» (Іспанія) — 0:3 (Грізманн, 21, 49; Габі, 89; «М»: Манданда, Сарр, Рамі, Л. Густаво, Амаві, Замбо-Ангісса, Сансон, Товен, Пайє (Лопес, 32), Окампос (Н’Джіє, 55), Жермен (Мітроглу, 74); «А»: Облак, Врсалько (Хуанфран, 46), Хіменес, Годін, Ернандес, Корреа (Партей, 88), Сауль, Габі, Коке, Д. Коста, Грізманн (Торрес, 90)).