Волкер поспілкувався з бійцями ЗСУ на Донбасі

16.05.2018
Волкер поспілкувався з бійцями ЗСУ на Донбасі

Курт Волкер і Сергій Наєв під час зустрічі на Донбасі. (Фото прес-центру ООС.)

Спецпредставник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер нарешті зміг добратися до Донбасу, адже раніше ці плани постійно зривалися. Разом із ним на Східний фронт приїхала й команда «Голосу Америки», щоб «пролити світло на гуманітарну кризу та наслідки війни, спричинені російською агресією».
 
Коли цей номер «УМ» готувався до друку, стало відомо, що на Донбасі розпочалася зустріч командувача об’єднаних сил Сергія Наєва із Куртом Волкером.
 
«Ми раді вітати вас у районі проведення операції. Дякуємо партнерам за підтримку в боротьбі з російським агресором», — сказав генерал-лейтенант Сергій Наєв під час зустрічі з Куртом Волкером.
 
Поблизу лінії розмежування пан Наєв мав ознайомити високого гостя з військовою та гуманітарною складовими операції. Сторони обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та обмінялися думками щодо шляхів мирного врегулювання конфлікту.
 
Показово, що з початку проведення операції Об’єднаних сил це перша зустріч командувача зі спецпредставником Держдепу США. За інформацією ЗМІ, пан Волкер також мав зустрітися з українськими військовими, щоб з’ясувати ситуацію на передовій. А ще — з представниками громадських і гуманітарних організацій, а також iз постраждалими, щоб оцінити потреби в гуманітарній допомозі.
 
За словами Волкера, його останній контакт із росіянами відбувся в січні 2018 року — під час зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Тоді сторони не змогли узгодити єдину позицію щодо закону про реінтеграцію Донбасу. Після цього російська сторона жодного разу не виходила на контакт. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Минулого понеділка бойовики 42 рази порушили режим припинення вогню, з них 11 — застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети.
 
«Ситуація в районі проведення ООС залишалася складною. Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення зменшилася. Наші війська вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику», — йдеться у звіті прес-центру Операції об’єднаних сил.
 
За минулу добу зі складу ООС загиблих i поранених немає. За даними розвідки, серед противникiв один убитий i три поранені.