Бойовики на Донбасі застосовують новітні зразки російського озброєння — прес-центр ООС

15.05.2018
Ворог не вгамовується на Донбасі й після травневих свят. За даними прес-центру Операції об’єднаних сил, минулої неділі бойові дії не припинялися вздовж усієї лінії зіткнення, бойовики 63 рази порушували режим припинення вогню, з них 20 разів застосовували міномети та артилерію.
 
Напередодні, в суботу, зафіксовано 73 ворожi обстріли. Активна оборона підрозділів об’єднаних сил на луганському напрямку тривала в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке.
 
На донецькому напрямку ворог активізувався в районах населених пунктів Світлодарськ, Новолуганське, Зайцеве, Верхньоторецьке.
 
При цьому не припиняються бойові дії в районі Авдіївської промзони та населеного пункту Піски, а також на маріупольському напрямку в районах н. п. Талаківка, Водяне та Широкине.
 
У свою чергу підрозділи ЗСУ вели активну оборону та давали адекватну відповідь.
 
Під час бойових дій у минулi вихіднi один захисник України загинув, ще шестеро українських воїнів зазнали осколкових поранень.
 
Наразі відомо, що загинув військовий медик-контрактник 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Олег Бокач, уродженець села Миколаївка Кобеляцького району Полтавської області.
 
Сталося це під час обстрілу позицій ЗСУ в Авдіївці 13 травня: Олег хотів витягнути пораненого військового із зони обстрілу, але в нього влучив осколок снаряду.
 
Відомо, що після закінчення медичного коледжу на Полтавщині Олег Бокач пішов служити за контрактом медиком у Збройні сили України.
 
Односельчани та бойові побратими вже готуються провести захисника України в останню путь з усіма військовими почестями. 
 

А ТИМ ЧАСОМ... 

Російсько-терористичні війська на Донбасі застосовують новітні зразки озброєння, повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил, посилаючись на бійців окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ, що тримають позиції поблизу Маріуполя.
 
Згідно з повідомленням, кілька днів тому українські позиції було обстріляно новітніми реактивними снарядами. Вони мали посилене фугасне начиння та залишили за собою великі вирви.
 
Усі уламки після цього обстрілу військовослужбовці ретельно позбирали та віддали в спеціалізовану лабораторію для проведення відповідних експертиз.
 
«Ми виявили хвостовики ракет, не притаманні звичайним боєприпасам. На відміну від радянських зразків, які раніше використовували російсько-окупаційні війська, ці хвостовики мали зовсім інший вигляд i кріплення. Також знайшли уламки з відповідним маркуванням. Усе задокументовано та передано до спеціальних структур Міністерства оборони України», — розповів один iз військових.
 
Крім обстрілів, російсько-окупаційні війська проводять масове мінування забороненими боєприпасами української землі, в тому числі в «сірій зоні», зазначили у прес-службі ООС.