У Харкові оголосили вирок лихачу, який у січні на смерть збив 17-річного юнака

27.04.2018
Московський районний суд Харкова оголосив вирок 18-річному Тиграну Енгібаряну, який у січні цього року на пішохідному переході смертельно травмував свого однолітка.
 
Водій летів на шаленій швидкості з явним порушенням правил дорожнього руху, тому три роки в’язниці з позбавленням права керувати автівкою на такий же термін, — не надто суворе покарання за тяжку провину. 
 
Як повідомили у прокуратурi, сторона обвинувачення просила суд відправити юного лихача за ґрати на п’ять років, але на рішення вплинули особисті домовленості між учасниками процесу.
 
«Батьки обвинуваченого дуже перед родичами загиблого каялися, плакали, просили їх хоч якось зглянутися, виблагали в них, можна так сказати, поблажливість, — повідомила адвокат потерпілих Олена Євмінова. — А відтак сторона потерпілих вирок оскаржувати не буде». 
 
Чи зробить це прокуратура самостійно, поки що теж невідомо.
 
«Прокуратура зараз отримає на руки вирок суду, повний його текст, дослідить його, і лише після цього прийматиме рішення про направлення апеляції до Апеляційного суду», — повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.
 
На рішення суду могли вплинути також так звані «пом’якшувальні обставини» — мати загиблого хлопця прийняла від Енгібарянів грошову компенсацію й відмовилася від позову. 
 
А харківські дороги й далі залишаються зоною підвищеного ризику. Днями на вулиці Сергія Грицівця сміттєвоз збив 13-річну дівчинку. Дитина потрапила до лікарні з закритою черепно-мозковою травмою й численними гематомами. Її стан наразі й далі залишається тяжким.