Мадридський «Реал» зробив іще один крок до третього поспіль фіналу Ліги чемпіонів

27.04.2018
Мадридський «Реал» зробив іще один крок до третього поспіль фіналу Ліги чемпіонів

Своїм «дублем» єгиптянин Моххамед Салах поклав початок розгрому «Роми» на «Енфілді». (Фото з сайта УЄФА.)

Попри те, що в національному чемпіонаті мадридський «Реал» у поточному сезоні демонструє вельми скромні здобутки, за п’ять турів до завершення першості посідаючи в прімері третє місце, на євроарені «королівський» клуб наполегливо рухається до здобуття третього поспіль Кубка чемпіонів.
 
 
Тривалий час для учасників Суперліги проблемою виглядав захист виграного трофею.
 
 
Нині ж, коли «реалістам» удалося переписати історію Ліги чемпіонів, команда Зінедіна Зідана аж ніяк не проти зробити «лігочемпіонський» «хет-трик».
 
Маючи у своєму складі неперевершеного Крішітіану Роналду, котрий за останній час оновив не один рекорд Суперліги, «Реал» має достатньо підстав, аби втретє поспіль виграти чемпіонський Кубок.
 
Після гостьової перемоги над «Баварією» у першому матчі півфіналу мадридський суперклуб іще на крок наблизився до фіналу ЛЧ-2018 в Києві.
 
Після того як із поточного розіграшу ЛЧ вилетіла «Барселона», багато хто з футбольних експертів заявив, що дорога до єврокубкового тріумфу для «Реалу» відкрита.
 
Виглядало все так, що з вильотом iз розіграшу «гранатово-синіх» — без п’яти хвилин чемпіонів Іспанії на чолі з геніальним Ліонелем Мессі — упав останній бастіон на шляху «галактікос» до чергового — 13-го за ліком — «лігочемпіонського» тріумфу.
 
Утім достроково коронувати «вершкових» не варто, адже попереду в них не тільки матч-відповідь iз «Баварією». Паралельним курсом на фінал ЛЧ до столиці України мчить «Ліверпуль».
 
І дарма, що останній великий успіх мерсисайдців датований 2005 роком, коли  в драматичному матчі проти «Мілана» «червоні» виграли Лігу чемпіонів.
 
Сьогодні «Ліверпуль», котрий очолює прогресивний німецький наставник Юрген Клопп, не визнає авторитетів.
 
Точніше кажучи, він їх нещадно б’є. Маючи у своєму складі феноменального єгипетського форварда Мохаммеда Салаха, англійський клуб уже залишив за бортом «плей-оф» ЛЧ-2017/2018 «Порту» та «Манчестер Сіті».
 
Після першого півфінального поєдинку з «Ліверпулем» у нокдауні опинилася «Рома» (2:5), котра, нагадаємо, в попередніх двох раундах здолала «Шахтар» та «Барселону».
 
При цьому Салах, провівши феноменальний поєдинок iз римлянами (своєю попередньою командою) на «Енфілді», вийшов у фаворити букмекерських перегонів за титул володаря «Золотого м’яча». 
 
«Салах — це топ-гравець, але поки що його не можна назвати кращим у світі. Аби вважатися найкращим, потрібно демонструвати гру екстра-класу дещо довший проміжок часу.
 
Утім проти «Роми» Мохаммед діяв феноменально», — заявив наставник «Ліверпуля» Клопп.
 
Найкращий футболіст останніх двох років — Кріштіану Роналду — у матчі з «Баварією» не забив, хоча неодмінно відзначався в 11 попередніх поєдинках ЛЧ.
 
Водночас, відсвяткувавши зі своїми партнерами успіх на «Альянц-арені», португалець встановив рекорд за кількістю зіграних переможних матчів у ЛЧ, котрих у його активі тепер 96.
 
Перемогти ж «Баварію», як вважає її наставник Юпп Хайнкес, «Реал» зміг завдяки помилкам мюнхенців та травмам їхніх лідерів — Арьєна Роббена та Джерома Боатенга, котрі дуже швидко (на 8-й та 34-й хвилині відповідно) залишили поле.
 
Проте гравці «Баварії» не поспішають здаватися, наголошуючи, що в повторному матчі їм нічого буде втрачати.
 
Що ж до майбутнього «Роми» в протистоянні з «Ліверпулем», то наставник «вовків» Еусебіо Ді Франческо всім, хто не вірить у його команду, порадив залишатися вдома й не приходити на «Стадіо Олімпіко» на матч-відповідь. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Півфінали. Перші матчі. «Ліверпуль» (Англія) — «Рома» (Італія) — 5:2 (Салах, 36, 45; Мане, 56; Фірміно, 61, 69 — Джеко, 81; Перотті, 85 (пен.)). «Баварія» (Німеччина) — «Реал» (Іспанія) — 1:2 (Кімміх, 28 — Марсело, 44; Асенсіо, 57)