Олег Ляшко розповів, як подолати бідність в Україні

25.04.2018
Олег Ляшко розповів, як подолати бідність в Україні

Олег Ляшко подивився, як виробляють олію.

Стимулювання експорту готової продукції та обмеження вивозу сировини з України допоможе вирішити проблему простою вітчизняних підприємств.
 
 
На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, перебуваючи на Вінницькому підприємстві «ViOil».
 
 
Цей завод із виготовлення соняшникової, рапсової та соєвої олії завантажений роботою лише на 10%. Усе — через брак сировини.
 
«На цьому підприємстві зараз працює 900 людей. Якби завантаженість заводу була 100% — працювало б у кілька разів більше людей, які отримували б зарплату і мали можливість годувати свої сім’ї. Тому ми категорично проти того, щоб держава дотувала, а ще й повертала ПДВ за експорт сировини. Тільки за експорт готової продукції! Адже продаж сировини — це завжди бідність! Переробили в Україні ріпак, соняшник чи сою та зробили олію — тоді має бути повернення ПДВ. Якщо хочуть вивезти сировину — ніякого повернення ПДВ бути не може!» — пояснив Ляшко ініціативу його команди.
 
Запровадженням аграрно-сировинного збору можна «вбити двох зайців», переконаний лідер РПЛ: зупинити масштабне вивезення сировини з України та відновити тваринництво на селі.
 
«Минулого року Україна продала 42 мільйони тонн зернових. На цьому заробили 3 мільярди доларів. Якби продали не зернові, а хоча б продукцію первинної переробки, заробили б утричі більше. І не було б потреби сьогодні піднімати ціни на газ в обмін на черговий кредит МВФ. Тому наша команда добивається запровадження аграрно-сировинного збору на вивезення сировини. Той, хто хоче торгувати сировиною, повинен платити аграрно-сировинний збір. Гроші з нього ми пропонуємо направити на дотації селянам, які тримають корів», — розповів народний депутат.
 
Олег Ляшко скуштував продукцію, виготовлену на заводі. Маргарин нагадав йому смак дитинства.
 
«Для мене велика честь бути на цьому підприємстві. Цей завод — приклад того, як треба вірити в рідну країну, інвестувати і створювати робочі місця. Але, щоб такі підприємства працювали в Україні, має бути правильна державна політика. Політика нинішньої влади натомість така, що замість інвестицій у рідну країну влада краще вивезе дешеву сировину, там заробить гроші й покладе їх на закордонні офшорні рахунки. Ми проти цього!» — зазначив Ляшко.