За вихідні бойовики понад сто разів обстріляли українські позиції

24.04.2018
«Понад 2 тис. 540 цивільних осіб загинули та 9 тисяч отримали поранення внаслідок бойових дій на сході України, які почалися чотири роки тому. Кількість загиблих збільшується майже щодня», — такі цифри озвучили в Управлінні ООН iз координації гуманітарних питань (UN OSHA).
 
Тим часом у зоні АТО російсько-окупаційні війська невтомно порушують режим тиші, застосовуючи заборонену зброю.
 
Від 20 квітня бойовики здійснили 103 обстріли наших позицій. За добу, 22 квітня, на Луганському напрямку із заборонених 120-мм мінометів агресор вів вогонь по наших укріпленнях поблизу Новгородського та Луганського.
 
Під Новоселівкою і Троїцьким також застосував 82-мм міномети, великокаліберні кулемети — по оборонцях Луганського та Троїцького. 
 
На Донецькому напрямку з 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї гатили по наших укріпленнях поблизу Талаківки.
 
Також гранатомети різних систем i стрілецьку зброю окупанти застосували по оборонцях Авдіївки, шахти «Бутівка», Мар’їнки та Водяного, великокаліберні кулемети — під Павлополем, Гнутовим, Красногорівкою та Широкиним, а стрілецьку зброю — неподалік Кам’янки.
 
Крім цього, по українських позиціях у районі Павлополя та Новотроїцького вели снайперський вогонь.
 
20 квітня, за даними «Мілітарного порталу», в районі с. Кримське внаслідок обстрілу позиції з ворожої БМП загинув 37-річний Олександр Матус.
 
Один військовий зазнав поранення. 21 квітня загинув ще один захисник України, його ім’я поки не називають.
 
Двоє зазнали поранень, ще двоє отримали бойове травмування. За цей час ще двоє поранених військових померли в госпіталях.
 
Це 47-річний Геннадій Широкий, старший солдат, який отримав поранення 24 грудня на «промці»; та 21-річний Євген Хоменко, навідник гаубичного дивізіону «Азову» 18-го полку оперативного призначення НГУ.
 
19 квітня він зазнав важких поранень унаслідок ви­буху снаряда поблизу Павлополя. Євген помер 20 квітня після 20-годинної операції, не вийшовши з коми.