Маленька Голландія: на Херсонщині розквітло більше десяти тисяч тюльпанів

24.04.2018
Маленька Голландія: на Херсонщині розквітло більше десяти тисяч тюльпанів

Фото з сайта wp.com.

У селі Любимівка Каховського району розквітло більше десяти тисяч тюльпанів різних сортів та кольорів!
 
 
Дивовижні пишні поля з живих квітів стали головним експонатом фестивалю тюльпанів на Херсонщині.
 
 
За словами організаторів цього фантастичного за красою заходу, різнобарвна веселка з тюльпанів привернула увагу гостей з різних міст та країн, які з’їхалися минулого тижня на Херсонщину.
 
 
— Бажаючих відвідати фестиваль виявилося так багато, що довелося встановити плату за вхід, хоча спочатку свято планувати проводити безоплатно, — поділилися своєю радістю організатори фестивалю «Маленька Голландія» у Херсонській області. — Відвідувачі платили гроші за захопливу екскурсію, а також можливість скуштувати страви української національної кухні, приправлені такими екзотичними спеціями, як шафран та коріандр.
 
Відзначимо, що крокуси, з яких виробляють шафран, ростуть у безпосередній близькості від тюльпанових полів та мають величезний попит у споживачів з Європи.
 
Ініціаторами вирощування золотого шафрану на Херсонщині стала сімейна пара бізнесменів зі Швеції.
 
Ще в минулому році ентузіасти своєї справи зуміли зробити рентабельним продаж шафрану з Херсонщини до країн Євросоюзу.
 
А ось у нинішньому році каховський фермер Олег Демченко затіяв новий фестиваль тюльпанів, який порадував не лише жителів півдня України, а й туристів з інших країн.
 
— Ми стали розсилати запрошення на свято під назвою «Маленька Голландія-2018» ще наприкінці минулого року, — розповів фермер Олег Демченко. — Тому дуже переживали, коли на початку березня виникли небувалі для Херсонщини заморозки. На щастя, посадковий матеріал із честю витримав це випробування та дав відмінні сходи на площі 0,5 га. Тому гості фестивалю змогли насолодитися справді фантастичним видовищем квітучих тюльпанів, які переливаються подібно до різнобарвного моря.
 
Цікаво, що свої рекомендації щодо проведення свята умільцям з Херсонської області давали партнери з Голландії, які спеціалізуються на проведенні подібних фестивалів вже не один рік.
 
Знову побоювання фахівців викликала крижана кірка, яка буквально скувала ґрунт за кілька днів до того, як з’явилися сходи.
 
Проте тюльпанові цибулини не тільки вижили, а й дали великі, красиві бутони. Поки що на Херсонщині з успіхом прижилися три сорти тюльпанів із Голландії: рожевий, фіолетовий і так званий «жовтий рябчик».
 
Організація першого фестивалю тюльпанів на Херсонщині — подія досить знакова, якщо врахувати той факт, що подібне свято у цих краях ніколи раніше не проводили.
 
Зате у сусідньому Миколаєві подібне торжество весни та краси пройшло вже вчетверте поспіль. 
 
Беззмінний організатор фестивалю «Тюльпанова веселка» Інна Токарева охоче демонструє всім бажаючим безплатно понад п’ятдесят різних сортів тюльпанів, цибулини яких можна придбати без обмежень.