Ляшко вибиває пільги для чорнобильців

20.04.2018
Ляшко вибиває пільги для чорнобильців

Команда Ляшка вимагає ухвалити законопроект про соцзахист чорнобильців.

Три дні блокування трибуни дали результат: парламент погодився розглянути законопроект про відновлення державних гарантій учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.
 
Одразу після ухвалення цього рішення Олег Ляшко спустився до чорнобильців, які мітингували під Верховною Радою. 
 
«Дякуємо за ваш подвиг 32 роки тому. Сьогодні наше завдання — забезпечити вас усім необхідним», — наголосив лідер Радикальної партії, звертаючись до чорнобильців.
 
У відповідь люди тисли руку, висловлювали щиру вдячність політику та вигукували «Ляшко — наш Президент!».
 
Команда Олега Ляшка з вівторка блокувала парламентську трибуну з вимогою поставити на голосування документ про відновлення пільг учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС і змусила їх почути. Законопроект внесли до порядку денного.
 
Незадовго до оголошення рішення спікера ВР лідер РПЛ укотре закликав депутатів відновити державні гарантії та соціальні права чорнобильців.
 
«Ці державні гарантії були скасовані рішенням уряду Азарова у 2011 році. До сьогодні дію закону не відновлено і будь-які уряди в ручному режимі регулюють виплати чорнобильцям. Ми вважаємо це нечесним і неправильним. Є два рішення Конституційного Суду, які зобов’язують уряд передбачити в державному бюджеті видатки на чорнобильців. Ми наполягаємо на розгляді цього законопроекту, щоб герої-чорнобильці не побиралися, коли треба купити ліки чи продукти харчування. На жаль, чорнобильців в Україні залишилось не так багато. Більшість iз них голодує біля Міністерства соціальної політики. Вони вимагають, щоб влада їх почула», — наголосив лідер РПЛ.
 
Олег Ляшко розповів, де взяти кошти на підвищення пенсій i відновлення пільг чорнобильцям.
 
«Влада розказує, що для відновлення державних гарантій для чорнобильців немає коштів. Красти менше треба! Прикрийте контрабанду на митниці — i мінімум 5 мільярдів доларів отримаємо додатково до дер­жавного бюджету. Проведіть повторний чесний конкурс на продаж 4-G частот — і мінімум мільярд доларів буде в казні. Припиніть займатися корупцією в нафтогазовому секторі й у нарахуванні комунальних тарифів — і мінімум 5 мільярдів доларів отримає держбюджет додатково. Поверніть гроші з офшорів, куди вивели сотні мільйонів доларів — ось вам кошти на чорнобильців, а також на підвищення соціальних стандартів, зарплат і пенсій усіх українців», — звернувся до влади Ляшко.