«Бермудський трикутник» ФСБ: на адмінкордоні з Кримом безвісти зник українець

18.04.2018
Співробітники ФСБ окупованого Росією півострова Крим спочатку визнали, а потім спростували свої ж слова про те, що затриманий на КПП «Чонгар» житель міста Харків Олександр Стешенко у них.
 
Його адвокат стверджує, що ніякого зв’язку з чоловіком, що раптово зник, немає досi, а його місцезнаходження невідоме.
 
Співробітники прикордонного управління ФСБ Росії у місті Сімферополь заявляють про те, що харків’янин узагалі не заїжджав на територію Криму, адже ніяких відомостей про реєстрацію його документів на пункті в’їзду та виїзду «Чонгар» не виявлено.
 
А ось родичі 27-річного Олександра Стешенка забили тривогу ще п’ять днів тому, коли дізналися, що молодого чоловіка затримали на кордоні через проблеми з документами.
 
Прикордонники звинуватили туриста в підробці паспорта та засумнівалися в достовірності фотографії в його документі.
 
Пізно ввечері 11 квітня затриманий устиг подзвонити своїй матері та повідомити про те, що його тримають на кордоні через незрозумілі проблеми з документами. Після цього його телефон відключився і на зв’язок Стешенко більше ні з ким не виходив.
 
— Я не можу зрозуміти причин, чому мій син пропав на території окупованого Криму, — дивується мати Олександра. — Адже він не воював у зоні АТО на Донбасі та їхав із цим паспортом на півострів уже не вперше.
 
За словами жінки, її син ніколи не захоплювався політикою та не був активним користувачем соціальних мереж. Причиною поїздки Стешенка в Крим став візит до коханої дівчини, яка раніше мешкала на Харківщині, але не так давно змінила місце проживання.
 
Адвокат, котрий захищає інтереси сім’ї Стешенків, заявив, що йому вдалося знайти водія таксі, на якому Олександр прибув на КПП «Чонгар», та поговорити з ним.
 
Таксист розповів, що прочекав свого пасажира понад чотири години, після чого до нього вийшов один із співробітників силових структур РФ.
 
Цей військовослужбовець забрав речі з машини, сказавши водієві, що той уже може їхати й що нікого більше чекати не потрібно.
 
Долею зниклого молодого чоловіка активно цікавляться його родичі, правозахисники, а також активісти організації «Крим SOS».
 
А співробітники правоохоронних органів України попереджають про те, що поїздки на територію Російської Федерації небезпечні для громадян нашої країни.
 
Випадків викрадення українців у Криму, а також у Росії стає все більше.
 
Зниклих людей з часом знаходять у різних СІЗО, куди вони потрапляють за сфабрикованими ФСБ справами зі звинуваченнями у тероризмі або екстремізмі. 
 
Окупанти відпрацювали цю схему вже досить давно, для них вона вигідна тим, що дає чимало можливостей для визволення своїх бойовиків у рамках програми обміну військовополоненими.