На Тернопільщині розпочалася «ревізія» доріг

13.04.2018
На Тернопільщині розпочалася «ревізія» доріг. А точніше — «весняний комісійний огляд вулично-шляхової мережі», що його проводять працівники відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Тернопільській області, і який триватиме аж до 11 травня.
 
Правоохоронці перевіряють, зокрема, стан покриття проїзної частини, узбіч і тротуарів щодо наявності там ям та ямок, просідання асфальту, присутності та стану необхідної дорожньої розмітки, технічних засобів організації дорожнього руху, забезпечення належної видимості й освітлення в темну пору доби тощо.
 
Особливу увагу, за повідомленням прес-служби Управління патрульної поліції в Тернопільській області, приділятимуть аварійно небезпечним ділянкам доріг i місцям концентрації ДТП.
 
Також перевірятимуть і стан утримання придорожніх територій. Усі виявлені недоліки поліцейські пообіцяли ретельно фіксувати в актах для «подальшого вжиття заходів і відповідного реагування», а про сам хід огляду інформувати громадськість i журналістів.
 
Хочеться вірити, що така перевірка справді допоможе навести лад на дорогах, тротуарах та узбіччях.
 
Однак наразі ставлення жителів Тернополя та області до такої діяльності правоохоронців досить скептичне.
 
Про це свідчать емоційні коментарі, розміщені під повідомленнями про початок комісійного огляду вулично-шляхової мережі.
 
Ось, для прикладу, кілька типових: «Краще їм по шуфлі видати і най асфальт шуфлюють, більше користі буде», «Що там перевіряти?! У нас доріг тупо немає, про розмітку і стан об’їзної я взагалі мовчу», «Це рубрика «Гумор»? Це потрібно було чекати весни, щоб почати перевіряти? Клоунада...».