Пора буряків: дві області фінішували з підживленням озимих

13.04.2018
Пора буряків: дві області фінішували з підживленням озимих

Ярі зернові і буряк уже сіють. На черзі кукурудза і соняшник. (Фото з сайта agronews.ua.)

Станом на 11 квітня у семи областях України розпочали посів цукрових буряків.
 
Ними вже засіяно більше 13 тисяч гектарів із прогнозованих 302 тисяч.
 
У двадцяти областях тим часом продовжують сіяти ранні ярі зернові та зернобобові. Ними вже зайнято понад 550 тисяч гектарів, або 23 відсотки від запланованого.
 
У розрізі культур на початок нинішнього тижня вже посіяли: ярого ячменю — 362 тисяч гектарів (23%); вівса — 21 тисячу гектарів (10%); пшениці — 27 тисяч гектарів (15%); гороху — 142 тисяч гектарів (34%).
 
Підживлення озимих культур на зерно проведено на площі 5,5 мільйона гектарів (75 відсотків від прогнозу), а озимого ріпаку — на площі 844 тисячі гектарів (84 відсотки).
 
У Хмельницькій та Волинській областях підживлення озимих зернових завершили.
 
За оперативними даними з областей, очікувана забезпеченість насінням ярих культур складає 638 тисячі тонн, повністю перекриваючи потреби.
 
За даними Мін­агрополітики, з урахуванням перехідних залишків у сільськогосподарських підприємств у наявності мільйон тонн поживних речовин мінеральних добрив (101% відсоток від заявки).
 
Для захисту рослин від бур’янів, хвороб та шкідників сільськогосподарських культур товаровиробники вже придбали 28,9 тисячі тонн засобів захисту рослин, у тому числі 19,1 тисячі тонн гербіцидів. Це 96 відсотків від потреби.