Ляшко виступив проти заборони на продаж домашнього м’яса та молока

04.04.2018
Ляшко виступив проти заборони на продаж домашнього м’яса та молока

Підняти зарплати і пенсії та закріпити конституційно землю за фермерами вимагає Олег Ляшко.
 
 
Політик наголосив, що українців більше цікавить не заборона е-декларацій для громадських активістів, а як виживати на мізерні доходи в рідній країні.
 
 
«Днями отримав листа від Івана Вишковського із села Добраничівка Київської області. Його батьки виховують 11 дітей, з яких 5 — прийомні. Для того, щоб виживати, багатодітна родина тримає курей, свиней, корів, телят. Але через мізерну ціну на молоко родина має мінімальний прибуток і не може прогодуватися. Крім того, їм не дають землю, щоб розвивати господарство. Тому Іван хоче виїхати за кордон — туди, де держава сприяє людям займатися своєї справою. Єдина мрія цього хлопця: працювати на землі та мати фермерське господарство. І таку елементарну мрію не можуть реалізувати в рідній країні мільйони людей», — розповів Ляшко.
 
Лідер Радикальної партії вимагає від парламенту не ухвалювати антиукраїнські рішення — про заборону купівлі молока та м’яса у селян.
 
«Раніше у селян відмов­лялися брати молоко — мовляв, воно неякісне. Зараз хочуть прийняти законопроект про заборону закупівлі м’яса у селян, якщо забій відбувся в приватному господарстві, а не на визначеному підприємстві. Як людям виживати, коли з такою політикою ні молоко, ні м’ясо не можна продати? А якщо і беруть ці продукти — то за мізерними цінами. При цьому в місті люди купують не молоко, а фактично пальмову олію. Такі проблеми має вирішувати парламент. Щоб українські сім’ї мали можливість годувати своїх дітей, а не виїжджали за кордон. Натоміть влада пропонує зосередити увагу на тих питаннях, які мільйони українців просто не цікавлять», — підкреслив народний депутат.
 
Олег Ляшко вважає, що українці не тікатимуть за кордон, коли матимуть достойні зарплати та пенсії.
 
«В Україні не має бути зарплата нижче, ніж у Польщі, бо тоді всі наші люди поїдуть туди на заробітки. Тому ми вимагаємо піднімати зарплати. А разом із ними — й пенсії, адже не може людина, яка чесно все життя пропрацювала, отримувати півтори тисячі гривень. До мене звертаються люди з усіх куточків країни і жаліються. Наприклад, учора у Новосілках під Києвом підходить до мене чоловік, у якого 54 роки стажу. Отримує 1470 гривень пенсії. Він питає мене, як йому вижити на ці копійки? Що я можу сказати, крім того, що добиваюся підвищення пенсій усім українцям з великим трудовим стажем. Щоб їхня робота була достойно оцінена державою», — заначив лідер РПЛ.
 
Крім цього, Олег Ляшко закликав парламент підтримати законопроекти Радикальної партії, які дадуть можливість відновити вітчизняну економіку.