Іронія «Ржаки»: усі особливості українського кіновиробництва у новій трагікомедії

04.04.2018
У загальнонаціональний кінопрокат нещодавно вийшла «Ржака» — нова стрічка режисера, члена Європейської кіноакадемії Дмитра Томашпольського.
 
Прем’єрний показ відбувся у столичному кінотеатрі «Жовтень», де картину представили творча група та виконавці головних ролей.
 
Бльшість присутніх у залі схвально відгукнулися про новий фільм. Хоча окремі сцени можуть викликати нерозуміння непідготовленого глядача. 
 
Фільм, виробництво якого на 50 відсотків було профінансовано державою, у дуже витонченій манері іронізує з процесу створення кіно в Україні.
 
Глядач звик дивитися готовий продукт, та мало хто замислювався, через що доводиться пройти творцям кінофільму перед тим, як картина побачить світ. Про це й розповідає чорна комедія «Ржака».
 
Зав’язка сюжету відбувається довкола відомого режисера, майстра арт-хаузу, що знімає свою чергову філософську кінострічку «Замкнене коло».
 
Та раптом з’являються невідомі люди в чорному і силою змушують його припинити роботу над фільмом, а замість цього терміново розпочати зйомки комедії з робочою назвою «Ржака».
 
Режисеру, що ненавидить комедійне кіно, доводиться зраджувати своїм уподобанням та мимоволі опановувати новий жанр.