Італійські вчені створили тіло Ісуса Христа у 3D

03.04.2018
Тривимірна модель тіла Ісуса Христа відтворена на підставі даних, зібраних iз Туринської плащаниці, в яку, згідно з християнською вірою, було огорнуте тіло Христа в труні.
 
Про результати досліджень науковців з університету італійського міста Падуя повідомляють світові ЗМІ, зокрема і ватиканський портал Vatican Insider.
 
Туринська плащаниця — це лляне полотно прямокутної форми, на якому зберігається відбиток-зображення померлого чоловіка через тортури, що закінчилися його розiп’яттям.
 
Щоденна ватиканська офіційна газета «Оссерваторе Романо» повідомила у грудні 2011 року результати п’ятирічних дослі­джень Плащаниці італійськими вченими, які підтверджують, що полотно походить iз часів життя Ісуса, є ідентичним.
 
Тепер учені просунулись ще далі. Тривимірну модель померлого відтворено на підставі детальних вимірів слідів на тканині. 
 
Дослідники нарахували на тілі Ісуса 370 ран від батога. Сліди на тканині також вказують на серйозний вивих правого плеча.
 
«Я нарахував на плащаниці 370 ран від биття батогом. До цього потрібно додати бокові, які не відбилися на полотні, оскільки полотно прикривало тіло лише спереду і ззаду. Відтак, можемо припускати, що загалом було принаймні 600 ударів. Окрім того, тривимірна реконструкція вказала, що на момент смерті чоловік осунувся праворуч, оскільки праве плече було вивихнуте так серйозно, що відбулося пошкодження нервів», — розповів професор Джуліо Фанті, глава дослідницької групи Падуйського університету.
 
Він також висловив упевненість в автентичності Туринської плащаниці. 
 
«Створена статуя — це тривимірна реконструкція натуральних розмірів чоловіка, який був загорнутий в Туринську плащаницю, тобто тіла Христоса після зняття з хреста», — пояснив Джуліо Фанті, який викладає методику механічно-термічних вимірів в університеті Падуї.
 
В інтерв’ю італійському тижневику Chi професор стверджує, що Ісус був надзвичайно вродливим чоловіком: худорлявим, струнким і досконалої будови тіла, зростом 180 сантиметрів, хоча в ті часи середній зріст чоловіків становив 1 метр 65 сантиметрів. 
 
Плащаниця надалі є одним iз найцінніших предметів в історії людства, хоча її виникнення надалі залишається загадкою для науки.
 
Найбільш поширеною на цей час гіпотезою залишається припущення, що сліди тіла померлого на тканині відбилися внаслідок разового короткотривалого, але надзвичайно потужного викиду енергії.