Ляшко хоче, щоб український ліс годував українців

03.04.2018
Ляшко хоче, щоб український ліс годував українців

Олег Ляшко хоче, щоб «деревообробка» в Україні розвивалася.

Парламент у першому читанні ухвалив законопроект депутатів Радикальної партії, який ввів кримінальну і посилив адміністративну відповідальність за контрабанду і незаконну вирубку лісів.
 
 
При розгляді документа його ініціатор Олег Ляшко запевнив: разом iз мораторієм на вивезення лісу-кругляка цей законопроект стане ефективним інструментом захисту деревообробної промисловості, при цьому допоможе зберегти і відновити лісовий фонд.
 
 
«Наша боротьба за українські ліси — це приклад, як треба захищати національні інтереси України. Ми зберігаємо екологію, створюємо робочі місця і забезпечуємо економічний розвиток. Досить торгувати сировиною! Раніше на кордоні з Україною стояли деревообробні підприєм­ства, вони за копійки забирали наш ліс, перевозили через кордон, а потім втридорога продавали нам свою продукцію. Колись у Буську на Львівщині працювало понад 20 деревообробних підприємств, але через шкідницьку політику влади вони зникли, а 30 тисяч осіб втратили роботу. Ми почали боротьбу за наш ліс, щоб зберегти робочі місця українців і відродити вітчизняну «деревообробку», — зазначив народний депутат.
 
Соратник Олега Ляшка, голова Комітету ВР iз питань промполітики Віктор Галасюк нагадав, що мораторій на вивіз кругляка, який також був введений за ініціативи Радикальної партії, вже приніс позитивні результати. Але вони були б ще помітнішими, якби не контрабанда лісу.
 
«Одна з ключових новацій нашого законопроекту про збереження українських лісів — це криміналізація контрабанди лісу-кругляка. Ми пропонуємо: порушуєш мораторій, незаконно вивозиш ліс за кордон — іди до в’язниці на 3-7 років, за рецидив — до 12 років», — розповів Віктор Галасюк.
 
Олег Ляшко вважає, що країни Євросоюзу бачать в Україні сировинну колонію, а не партнера. І вимагає переглянути таке ставлення.
 
«Чому Євросоюз пропонує нам будь-які кредити в обмін на скасування мораторію на вивезення лісу-кругляка? Тому що цим законом ми створюємо робочі місця для українців, а не для наших зарубіжних конкурентів. Мораторій не можна скасовувати, ми повинні переробляти деревину і виготовляти меблі. Ми повинні відновлювати лісовий фонд, а не віддавати ліс європейцям, поки вони бережуть свій. У жодній країні Європи не вирубують ліси. А для чого, якщо є «дурні» українці, у яких можна забрати все задарма? Усі, хто вважає українців дурними, — це мої особисті вороги. Я не дам забирати в українців їхнє майбутнє», — підсумував Ляшко.