Українські гімнасти переможно виступили на «Міжнародному турнірі» в Києві

03.04.2018
Українські гімнасти переможно виступили на «Міжнародному турнірі» в Києві

У командних змаганнях чоловіків Україна виступала двома командами.

Спортивна гімнастика під куполом столичного Палацу спорту — гість вельми нечастий.
 
 
По суті, головна крита арена країни лише раз на рік приймає змагання з цього виду спорту, коли тут, починаючи з 2002 року, проходить «Міжнародний турнір», організатором якого є олімпійська чемпіонка Стела Захарова.
 
 
Попри наявність у турніру багатої історії в останні роки його господарці доводиться, по суті, заново виводити змагання на міжнародну орбіту, оскільки затяжний зброй­ний конфлікт на сході України продовжує відлякувати потенційних учасників гімнастичного дійства.
 
На цьогорічний форум до Києва приїхали гімнасти з 17 країн світу: серед них представники зовсім не близьких до нас Південно-Африканської Республіки та Філіппін.
 
Довга дорога та напружений дводенний змагальний марафон аж ніяк не вплинув на веселий піднесений настрій філіппінських гімнасток, які в перерві між підходами до снарядів весело «щебетали» між собою та радо фотографувалися з організатором заходу Стелою Захаровою.
 
Упродовж двох днів минулого уїк-енду Палац спорту працював на повну потужність.
 
Спочатку там визначалися найсильніші в командних змаганнях та багатоборстві, друга ж частина змагальної програми була присвячена розіграшу медалей в окремих видах.
 
При цьо­му на поміст виходили не тільки дорослі команди, а й юніори. Загалом, цьогорічний «Міжнародний турнір» зі спортивної гімнастики в Києві став для національних збірних перевіркою своїх резервів.
 
Травмований лідер української чоловічої команди Олег Верняєв спостерігав за змаганнями з трибун. На помості ж під прискіпливим наглядом головного тренера збірної Геннадія Сартинського змагалися більш молоді його колеги.
 
У командних змаганнях Україну представляли одразу дві команди, й, що цікаво, умовно слабший колектив (№2) посів вище місце, ніж досвідченіші колеги.
 
Власне, хлопці з юніорської команди (Назар Чепурний, Стасіс Бутримас, Микола Попов) в підсумковому протоколі дорослих змагань, переможцями котрих, до речі, стали білоруси, зібрали третю суму балів.
 
Білорусам дісталось перше місце в чоловічому «абсолюті», де тріумфував Дзіаніс Санувонх. А дві десяті бала йому програв наш Володимир Грибюк.
 
Чотири «золота» білоруські гімнасти взяли й у змаганнях на окремих снарядах (кінь, вільні вправи, опорний стрибок, бруси). Кільця та поперечина принесли локальний успіх спортсменам з Ізраїлю.
 
А от у жіночій програмі домінували українські гімнастки. За нашими дівчатами (Ангеліна Дайнеко, Єлизавета Губурєва, Вікторія Іваненко) залишилися не тільки командні баталії.
 
Стараннями нової зірочки української жіночої гімнастики Діани Варинської синьо-жовта скарбничка на «Міжнародному турнірі» поповнилася перемогами в багатоборстві та на колоді, різновисоких брусах й вільних вправах.