У середу на позачерговому засіданні обиратимуть керівника НАЗК

28.03.2018
На позачерговому засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції 28 березня обиратимуть нового голову НАЗК.
 
Саме цим числом закінчується термін повноважень нинішньої очільниці Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак.
 
Згідно із законодавством, голову НАЗК обирають лише на один термін, не­можливо цю посаду отримати вдруге. Керівника НАЗК обиратимуть серед нинішніх членів агентства.
 
«Усім, кому весь час заважала Корчак, її «неправомірні/неправильні/незаконні/непрофесійні» дії, гаражі, неподання у відставку, принциповість, «зв’язки з Народним фронтом», голос, зовнішність і т. п., хочу повідомити — у середу, 28 березня, спливає термін моїх повноважень як голови НАЗК. Не сумнівайтеся, за посаду не тримаюсь і з великим задоволенням «брємя слави» перекладу на чужі плечі», — написала напередодні у «Фейсбуці» Наталія Корчак.
 
Нагадаємо, керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства із питань  запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій та зловживанні становищем.
 
Також вона заявила, що «куратор НАЗК» в адміністрації Президента намагався встановити контроль над рішеннями агентства, а коли Соломатіна відмовилася — Корчак фактично підпорядкувала її департамент лояльній до себе людині.
 
Пізніше Соломатіна навіть оприлюднила листування з куратором АП.
 
Ганна Соломатіна написала заяву про звільнення. У НАЗК наполягають, що вона вже не є співробітницею агентства, а жінка це заперечує.
 
В АП, зрозуміло, заперечували інформацію, публічно озвучену й передану в антикорупційні органи Ганною Соломатіною.