На Харківщині орендатору ставка дали 150 годин суспільних робіт за побиття рибалки

28.03.2018
Інцидент стався на березі ставка у селі Новоосинівка Куп’янського району.
 
Керівнику місцевого приватного сільськогосподарського підприємства «Перемога», який орендує це водоймище, не сподобалося, що чоловік прийшов сюди ловити рибу.
 
«Діючи з умислом на спричинення тілесних ушко­джень, він завдав один удар дерев’яним веслом для човна в область паху потерпілого, внаслідок чого останній впав на землю, — повідомили правоохоронці. — Продовжуючи свої протиправні дії, обвинувачений завдав ще не менше п’яти ударів вказаним веслом у тім’яну частину голови, в область правого плечового суглобу, зап’ястя правої та лівої рук». 
 
За словами потерпілого, орендар підійшов до нього напідпитку й почав вимагати плату за спійману рибу. Той грошей не дав, за що й отримав на горіхи.
 
Односелець не лише побив його веслом, а й поламав усі вудки. Рибалка, приїхавши додому, викликав поліцію й звернувся до лікарні, оскільки його тіло було вкрите синцями. 
 
У свою чергу, нападник власну жорстокість пояснив тим, що рибалка з’явився на ставку в період нересту і не відреагував належним чином на прохання забиратися геть.
 
Утім суд, керуючись даними свідків, які зайняли сторону потерпілого, все ж не залишив цей вчинок без покарання, присудивши 150 годин суспільних робіт нападнику.