Із привітом — зі Швейцарії: незабаром у української прем’єр-ліги з’явиться новий президент

28.03.2018
Коли два роки тому Володимир Генінсон заступав на пост президента Української прем’єр-ліги, він говорив, що його головним завданням на перші сто днів роботи на новій менеджерській позиції буде створення єдиного телевізійного пулу для всіх учасників елітного дивізіону.
 
У разі ж невдачі — натякав, що може залишити свій пост.
 
Два роки Володимир Генінсон безплідно намагався об’єднати вітчизняні клуби ПЛ під спільною телевізійною парасолькою.
 
Тепер же, коли наближається дата нових виборів очільника ліги, в його нинішнього керівника аргументів для переобрання не так уже й багато.
 
Не дивно, що кандидатури Генінсона немає серед числа претендентів на посаду президента УПЛ, котрого 6 квітня обиратимуть на звітно-виборчому конгресі клубів-засновників організації.
 
«Шкода, що Володимир Генінсон не хоче балотуватися на наступний термін. Із ним було дуже зручно працювати. Жаль, що йому не вдалося централізувати телевізійні права», — відзначив директор «Олександрії» Дмитро Китаєв.
 
У вівторок, 27 березня, сплив термiн висунення кандидатів на пост президента УПЛ. Про деталі цього процесу прем’єр-ліга громадськість не інформувала.
 
Проте, як повідомляли неофіційні джерела, до останнього моменту серед числа претендентів на високу посаду фігурувало одне лише прізвище швейцарця Томаса Грімма, котрого висунула «Олександрія».
 
Як і Генінсон, котрий до приходу в УПЛ займав одну з керівних посад у Федерації футболу України, Грімм також був поєднаний контрактом iз ФФУ, вирішуючи низку менеджерських питань під час підготовки національної збірної України до фінальної частини чемпіонату Європи-2016.
 
Відтак говорити, що громадянин Швейцарії — зовсім чужа людина для українського футболу, нелогічно.
 
Проте далеко не всі у нашому футбольному господарстві позитивно сприймають прихід «легіонера» на керівний пост в УПЛ. Мовляв, звідки йому знати про проблеми вітчизняного футболу.
 
Утім, як наголошував Генінсон, головною метою для прем’єр-ліги під його керівництвом була її самоокупність.
 
«Ми перебудовували роботу УПЛ таким чином, аби вона почала заробляти гроші для клубів», — пояснював нинішній очільник ліги.
 
Не виключено, що для роботи в цьому напрямі швейцарський менеджер має трохи більше знань і вмінь, ніж його українські конкуренти, й тому його кандидатура є безальтернативною.