Оприлюднено план сільськогосподарських ярмарків на 2018 рік

27.03.2018
Виробників агропродукції, трейдерів, експертів, операторів ринку та всіх, хто цікавиться АПК, запрошують зареєструватися та взяти участь в ярмарково-виставкових заходах у галузі сільського господарства та харчової промисловості, які проходитимуть протягом року в Україні.
 
Цьогоріч заплановано провести близько 70 українських та міжнародних ярмарків і виставок.
 
Основні напрями — садівництво (квітковий бізнес, саджанці, ланд­шафтний дизайн, презентація нових сортів), тваринництво (товари та послуги з розведення та утримання тварин, презентація порід), спеціалізована техніка та обладнання (презентація та польова демонстрація), харчова промисловість (кондитерська, хлібопекарська, дитяче харчування), нові технології.
 
Також відбудуться гастрономічні фестивалі: 6-й Міжнародний фестиваль-чемпіонат бограчу, Міжнародний гастрономічний фестиваль «Огинь і м’ясо», 9-й Міжнародний дегустаційний конкурс напоїв «BEST DRINK-2018», Міжнародний фестиваль чеського пива, Міжнародний фестиваль «Ріплянки», Міжнародний фестиваль «День дерунів», IV Відкритий фестиваль-ярмарок меду і вина «Срібні джерела».
 
Найбільш очікуваними традиційними аграрними виставками є Ювілейна XXX Міжнародна агропромислова виставка  «АГРО — 2018», яка пройде 6-9 червня в Києві, та Міжнародна агропромислова виставка з польо­вою демонстрацією техніки та технологій «Агроекспо 2018», запланована на 26-29 вересня у Кропивницькому.
 
Серед особливостей цьогорічних аграрних подій — велика кількість заходів, організованих для фермерів. У переліку — VII Міжнародна виставка та форум з розвитку фермерства «AGROPORT West Lviv-2018», Міжнародна агропромислова виставка в рамках Міжнародного форуму з підтримки фермерства «АГРОПОРТ Південь Херсон 2018», Фестиваль «Кращий господар Львівщини», Міжнародна агропромислова виставка та форум із підтримки фермерства «АГРОПОРТ Схід». Нагадаємо, що уряд визначив фермерство як найбільш оптимальну форму розвитку сільського господарства та відповідно — як основний пріоритет державної підтримки.
 
З календарем ярмарково-виставкових заходів можна ознайомитися на сайті Мінагрополітики.