Голосна тиша: моніторингова місія ООН фіксує менше обстрілів на передовій

21.03.2018
Упродовж минулої доби російські окупанти вкотре порушили умови перемир’я. Українська сторона зафіксувала  один обстріл своїх опорних пунктів на Донецькому напрямку.
 
Зокрема, зі стрілецької зброї агресор вів вогонь по укріпленнях українських захисників поблизу Новогригорівки.
 
Унаслiдок обстрілу поранення зазнав один український захисник. Його доправили до лікувального закладу та надали необхідну медичну допомогу.
 
На Луганському напрямку режиму всеохоплюючого припинення вогню  ворог дотримувався повною мірою.
 
Тим часом Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні опублікувала свіжі дані про кількість жертв конфлікту на Донбасі.
 
Упродовж трьох місяців, від 16 листопада 2017-го до 15 лютого 2018-го, в зоні АТО на Донбасі загинуло 12 цивільних людей, ще 61 особа отримала поранення.
 
«Це є зниженням на 16% порівняно з минулим моніторинговим періодом. Однак ми також зафіксували збільшення випадків цивільних жертв у результаті вибухів i використання легкого озброєння на 66,7%», — зазначила голова місії Фіона Фрейзер.
 
Водночас у лютому зафіксували найнижчу кількість цивільних жертв від початку конфлікту на Донбасі — жодного смертельного випадку, сім людей отримало поранення. У березні загинуло троє цивільних, семеро поранено.
 
Також у місії зазначили, що кількість порушень режиму тиші після оголошення 5 березня перемир’я знизилася.