Українська влада закликає бойкотувати вибори президента Росії в анексованому Криму

16.03.2018
Агітатори Кремля посилили тиск на непокірних напередодні виборів президента Росії в анексованому Криму.
 
Активісти міжнародної правозахисної організації Amnesty International заявляють про збільшення випадків незаконних арештів представників кримськотатарського народу.
 
Стало відомо й про повну заборону на проведення масових заходів, які намагалися організувати прихильники бойкоту примусового волевиявлення.
 
— На фінальному етапі виборчої кампанії Кремль зачищає вулиці від найбільш завзятих демонстрантів та прихильників бойкоту, — говорить заступник директора Amnesty International по Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв. — Репресивна машина запрацювала з новою силою, погіршивши й без того складне економічне становище кримчан.
 
За останні декілька місяців у мешканців окупованого півострова з’явилося чимало приводів для невдоволення владою, адже всім робітникам бюджетної сфери рівно в два рази урізали зарплати, а багатьох пенсіонерів позбавили пільг на придбання ліків.
 
Тому бажання влади окупованого Криму заткнути рот незадоволеним людям за будь-яку ціну обґрунтовано страхом за власні посади. 
 
Велику надію люди покладають на допомогу від міжнародних спостерігачів, які присутні у Криму.
 
За три дні до всеросійських виборів — 15 березня 2018 року — за ініціативою України в Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй відбудеться засідання щодо ситуації в анексованому Криму.
 
— Мета цього засідання — оприлюднення фактів жорстокого ставлення до людей на території окупованого півострова, — каже речник представництва України при ООН Олег Ніколенко. — Це дуже важливо, тому що дозволяє посилити політичний тиск на країну-агресора в особі Росії.
 
Нагадаємо, що вибори президента Росії планують провести 18 березня 2018 року, саме в чергову річницю анексії Криму.
 
Країни Євросоюзу, а також офіційний Вашингтон не визнають легітимність проведення російських виборів на території окупованого півострова Крим.
 
Прокуратура АРК попередила всіх громадян України, що ініціаторам та організаторам проведення  «президентських виборів» у Криму світить до 15 років тюрми!
 
Закликав бойкотувати протизаконний виборчий процес в окупованому Криму й Всесвітній конгрес кримських татар. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Український патріот Володимир Балух оголосив голодування після того, як «Верховний суд Криму» виніс проти політв’язня незаконну ухвал і залишив у силі рішення Раздольненського районного суду про тюремне ув’язнення Балуха терміном на три з половиною роки. 
 
Адвокат Дмитро Дінзе заявив, що захист Балуха не згоден із таким вироком та планує оскаржувати його не тільки у касаційній та наглядовій інстанціях, а й підготувати скаргу до Європейського суду з прав людини.