На Харківщині грип забрав життя 6-річного хлопчика

14.03.2018
Ускладнення після грипу стали фатальними для дитини, яку батьки пробували вилікувати в домашніх умовах, в одному з районів Харківської області.
 
По допомогу для хворого звернулися після того, як хлопчику стало зовсім зле, лікарі вже не змогли врятувати йому життя. 
 
«Мати — медичний працівник — у перші дні захворювання лікувала сина вдома, — прокоментувала ситуацію в.о. начальника Харківського обласного управління охорони здоров’я Галина Сіроштан. — Крім усього, вона проводила крапельне введення лікарських препаратів, що, згідно з протоколом лікування грипу, наразі не рекомендується взагалі». 
 
Усього з початку березня на Харківщині на грип  та ГРВІ захворіло понад 8 тисяч осіб. Понад 60 відсотків хворих — діти і підлітки до 17 років.
 
Утім, за даними фахівців, епідеміологічний поріг цього разу в області не був перевищений, а кількість хворих у порівнянні з минулим тижнем зменшилася майже на 40 відсотків. 
 
За даними МОЗ, весняна інфекція розгулялася і в інших регіонах країни. Ця  недуга від початку епідеміологічного сезону забрала життя вже п’яти людей, троє з яких — діти. М
 
едики зазначають: в Україні спостерігається стабільно низький рівень вакцинації — щеплення проти грипу зробили лише 0,5% українців.