Китайська товарна біржа ВОСЕ запросила українських аграріїв до співпраці

07.03.2018
Тривалий час великі контракти між Україною та КНР укладалися в основному на міждержавному рівні.
 
Так зазвичай було зручніше китайській стороні, яка традиційно має більше довіри до державних структур.
 
Але останніми роками укладається все більше прямих контрактів з українськими агрокомпаніями, які оцінили пропозиції машинобудівних та хімічних підприємств Піднебесної, а також мають що запропонувати навзаєм.
 
Аби спростити міжнародні комунікації, Китайська товарна біржа Bohai Commodity Exchange (BOCE) створює відкритий міжнародний біржовий майданчик для довгострокового торговельного співробітництва з нашими агровиробниками.
 
BOCE пропонує українцям, зацікавленим в експорті власної продукції на китайський ринок чи в імпорті з Китаю товарів (добрив, техніки, засобів захисту рослин та ін.), послуги з пошуку китайських партнерів та встановлення ділових зв’язків, електронної комерції, обслуговування торговельних угод, транспортування.
 
BOCE є однією з найбільших універсальних бірж у світі з річним оборотом у трильйон доларів США. В її роботі беруть участь усі великі державні та приватні корпорації Китаю.
 
BOCE виступає платформою для організації діяльності товаровиробників, споживачів, операторів ринку та інвесторів і надає повний спектр послуг для діяльності в торговельній системі спот.
 
Цікаво, що Bohai Commodity Exchange заснували не так давно, — у 2009 році — приватні китайські інвестори та державні компанії разом із муніципалітетом штату Тяньцзінь для реалізації національної стратегії розвитку і відкритості Нового Району Біньхай (Binhai New Area), який має в КНР статус особливої економічної зони.
 
На основі незалежних інновацій та науково-технічного прогресу товарна біржа Bohai створила чотири сервісні мережі: обслуговування ринку, розрахунковий фонд, товарна логістика та ціновий реліз.
 
Крім того, BOCE надає послуги з інформатизації промисловості, модернізації агросектору, а також із розробки практичних маркетингових рішень для більш ніж 150 державних та приватних підприємств. Її клієнтська база налічує понад мільйон клієнтів, а загальна сума транзакцій становить більше 10 трильйонів юанів.
 
Ця біржа прямо або опосередковано сприяла створенню понад 200 тисяч робочих місць та має вагомий внесок у розвитку реальної економіки Китаю. BOCEglobal Platform, комплексна професійна платформа електронної комерції, зосереджена на транскордонній торгівлі, заснована, як національна експериментальна електронна біржа та схвалена Державним комітетом у справах розвитку і реформ КНР.
 
Протягом останніх семи років BOCE обслуговує понад дві сотні державних великих і середніх підприємств та провідні приватні компанії.
 
Найближча мета цієї структури — створити зону вільної он-лайн-торгівлі «без кордонів» та розробити нову бізнес-модель електронної комерції з агрегацією промисловості, фінансовими гарантіями, інформаційною взаємодією та професійними послугами.
 
Діяльність BOCEglobal Platform спрямована на обслуговування глобальних виробничих і торговельних компаній та створення єдиного комплексного центру з надання експортних/імпортних послуг з будь-яких категорій товарів, включаючи сировину (хімічна продукція, кольорові метали, сталь, енергоносії, мінерали, сільськогосподарська продукція), готову продукцію (промислові товари, товари народного споживання та продукти харчування), а також нематеріальні товари (фінанси, логістика, технології, консалтинг, сертифікація), та інші послуги.  
 
Украінський бізнес, очевидно, зацікавить та обставина, що товарна біржа Bohai забезпечує прямий канал для іноземних компаній, які мають намір імпортувати свої товари на китайський ринок, допомагає уникнути проміжних ланок, заощадити операційні витрати, здійснити імпортні поставки, та гарантує вигоду обох торговельних партнерів.
 
BOCEglobal Platform може гарантувати як безпеку грошових коштів покупців, так і безпеку перевезення вантажів продавців, а також контролювати процес виконання контрактів договірними сторонами.