На Херсонщині затримали банду, яка кілька років «бомбила» ювелірні магазини по всій країні

06.03.2018
Як правило, рано чи пізно, хоч яким би фартовим був, але все одно зловмисник потрапляє в руки правоохоронців.
 
Не стали винятком і розбійники-гастролери, які кілька років «бомбили» ювелірні магазини по всій Україні. 
 
До складу злочинної групи увійшов квартет раніше судимих чоловіків.
 
Наразі встановлена їхня причетність до понад 20 фактів майнових злочинів — це і крадіжки з банківських терміналів, і розбійні напади на валютників, і пограбування ювелірних магазинів.
 
Аби затримати негідників, поліцейським треба було добряче постаратися: було задіяно оперативників Департаменту карного розшуку Нац­поліції, правоохоронців Івано-Франківської, Херсонської, Львівської та Запорізької областей.
 
Наголосимо, що зловмисників було затримано саме по гарячих слідах після скоєння чергового злочину.
 
Зазвичай «джентльмени удачі» вночі потрапляли до ювелірних крамниць, за допомогою авто та металевого тросу виривали сейфи.
 
Підозрювані були затримані під час поліцейської спец­операції у місті Нова Каховка Херсонської області.
 
Рано-вранці учасники злочинної групи потрапили всередину торговельного центру, пошкодивши двері, і намагалися викрасти сейф з ювелірними виробами. 
 
Коли поліцейські почали їх затримувати, зловмисники стали чинити опір та намагалися втекти на автомобілі.
 
Проте оперативники переслідували учасників групи та затримали їх на території Вільнянського району в Запорізькій області.
 
Під час огляду автомобіля зловмисників було виявлено та вилучено предмет, схожий на вогнепальну ­зброю, та знаряддя, яке підозрювані використовували під час вчинення злочинів. 
 
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 (крадіжка) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника поліції) Кримінального кодексу України. Загалом за час свого «бойового шляху» затримані поцупили ювелірних виробів на суму більше 15 мільйонів гривень.