Затриманих під час провокацій на мітингу під Радою активістів руху «Визволення» звільнили

06.03.2018
Шістьох активістів руху «Визволення», яких спецпризначенці побили та затримали під час провокацій на мітингу під стінами ВР наприкінці лютого, звільнили з Печерського райвідділку.
 
У сутичках тоді ще вісім активістів отримали тілесні пошкодження.
 
А передувала  подіям історія, яка розпочалася на Закарпатті ще 20 лютого. Тоді у Тячеві тутешні мешканці обурилися тим, як місцева влада покладала квіти на честь пам’яті Небесної сотні.
 
Активісти попросили місцевих депутатів не ганьбити пам’ять про Героїв Майдану, а йти голосувати за недовіру Президенту, який довів країну до занепаду.
 
Місцеві чиновники відповіли активістам, що такі речі не входять у повноваження районного рівня, тож iз такими вимогами містянам необхідно їхати до Верховної Ради.
 
Активісти  прибули до Києва, де разом iз небайдужими громадянами вимагали зустрічі з головою парламенту.
 
Оскільки спікер так і не вийшов до протестувальників, вони вирішили запалити шини.
 
Саме в цей час керівництво Нац­поліції віддало наказ спецпризначенцям про зачистку площі Конституції, де стояли мітингарі. На захист людей стали активісти руху «Визволення».
 
«Люди із Закарпатської делегації, які особисто знають Парубія, вимагали від нього відповіді на багато запитань про те, що відбувається в країні й що робить влада, — розповідає один із побитих фронтовиків Микита Кашнецький (позивний «Мачета»). — Парубію, який фактично відмовляється спілкуватися з людьми, дали годину часу, аби він вийшов до них. Адже його привів до влади саме Майдан, і він має прислуховуватися до людей. Але ні він, ні його представники до народу не вийшли. Замість того почалася атака «космонавтів» (колиш­ньої «беркутні»), які настільки зухвало били по головах людей, ніби їм за це «причитається» якась окрема премія».