Школяр iз Тернопільщини працює над вирішенням однієї з найактуальніших проблем людства

06.03.2018
Школяр iз Тернопільщини працює над вирішенням однієї з найактуальніших проблем людства

Юний дослідник Владислав Ундерко демонструє свої розробки Президенту.

Нещодавно в Києві молоді вчені та учні Малої академії наук України презентували науково-технічні розробки та науково-дослідницькі роботи школярів, що стосуються вирішення актуальних проблем у найрізноманітніших галузях.
 
Серед дев’яти таких був і проект Владислава Ундерка зi Скали-Подільської Борщівського району Тернопільської області під назвою «Робота однофазного асинхронного двигуна в режимі генератора», суть якого полягає в отриманні енергії з відновних джерел.
 
Владислав Ундерко навчається у 8-му класі Скала-Подільської загальноосвітньої школи і захоплюється точними науками, зокрема фізикою.
 
Слухачем секції «Науково-технічна творчість» місцевої філії Малої академії наук України став лише рік тому, однак уже має вагомі здобутки.
 
У листопаді 2017-го він здобув диплом ІІ ступеня на VIII Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі «Майбутнє України».
 
А нещодавно отримав диплом I ступеня в другому етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАНУ. 
 
Під керівництвом учителя фізики Олександра Ющишина та викладача обласного відділення Малої академії наук України Андрія Мулярчука, який був науковим керівником названого проекту талановитого школяра, Владислав продовжує дослі­джувати можливість здобувати енергію з відновних джерел, тим самим долучаючись до пошуку вирішення однієї з найактуальніших проблем сучасності.