Ванесса Параді заснувала рух проти сексуального насилля

06.03.2018
Ванесса Параді заснувала рух проти сексуального насилля

Ванесса Параді.

Рух проти харасменту (сексуальних домагань), який останнім часом колотить Голлівуд, докотився і до Європи.
 
У Франції, наприклад, на престижну церемонію вручення премії «Сезар», що є французьким аналогом «Оскара», зірки прийшли з символічними білими стрічками на вечірніх сукнях та смокінгах.
 
Ініціатором такої акції стали актриса Ванесса Параді та модель Діана Крюгер. Їхній протестний рух, який отримав назву Now we act («Тепер ми діємо»), об’єднав понад 100 актрис та працівників кіноіндустрії у Франції.
 
Акція стала продовженням кампанії Time’s Uр («Час вичерпано»), яка триває в Голлівуді.
 
Метою заснованого руху є збір коштів на допомогу жінкам, які стали жертвами сексуального насильства.
 
Цікаво, що саме зараз у Франції тривають політичні дебати, присвячені темі введення штрафів за сексуальні домагання на вулицях.
 
Зокрема, йдеться про непристойні вигуки та образи, які принижують гідність жінки.
 
Відомо, що міністр Марлен Шьяппа ініціювала розгляд цього питання та наполягає на тому, щоб люди, які вчиняють навіть найменше порушення законів щодо жінки, сплачували штраф у розмірі 90 євро.
 
До речі, у Голлівуді позицію жінок підтримали і чоловіки. Відомі актори погодилися, що більшість сексуальних злочинів коять саме чоловіки, і запустили кампанію під назвою #AskMoreOfHim («Вимагай від нього більшого»), де закликають своїх колег у будь-якій ситуації залишатися чоловіками і джентльменами, а також розповідати друзям про те, які дії неприпустимі в пристойному товаристві.
 
Звернення підписали зірка серіалу «Друзі» Девід Швіммер, актори Девід Аркет, Джастін Бальдоні, продюсер Бен Сільверман. Вони ж підтримали жінок, які стали жертвами харасменту. Чи то справді стало шкода, чи просто мода на це пішла. А мода у світі шоу-бізнесу — це наше все.