Порошенко назвав кума Путіна найбільш ефективним у справі звільнення заручників

02.03.2018
Президент Петро Порошенко під час прес-конференції у середу, присвяченої планам на 2018 рік, заявив: «Є так звана гуманітарна група, яка займається питанням звільнення заручників. Це не Мінська група, вона є частиною тристоронньої контактної групи. Колишній голова СБУ призначив у цю групу Віктора Медведчука. Я про це знав і зараз наголошую, що буду працювати з будь-ким, хто зможе повернути хоча б одного українського заручника додому».
 
«Ми намагалися застосовувати різні канали комунікації. Починаючи від військових і закінчуючи церквою. Я маю визнати, що найбільш ефективним виявився Віктор Медведчук. Знаєте чому? Тому що рішення про звільнення приймає безпосередньо Путін. Ні церква, ні його ці проксіс на окупованих територіях», — додав Порошенко.
 
Він також розповів, що недавно зустрічався з Митрополитом Онуфрієм.
 
«Була інформація, що нам через церкву вдасться витягнути п’ятьох наших хлопців з Донецька. На жаль, це зірвалося. Я буду шукати всі канали комунікації, в тому числі і цей», — сказав Порошенко.
 
Кум Володимира Путіна Віктор Медведчук виявився найбільш ефективною кандидатурою у переговорах з Росією щодо полонених. 
 
Здавалося б, усе неначе правильно. Якщо не зважати на таку «дрібницю» — саме президент Росії веде неоголошену війну з Україною.
 
Тож один кум наказує вбивати тисячі українських громадян, а інший — кількох допомагає визволити. І тому Президент України вважає дії Медведчука ефективними.
 
Тим часом колишній голова СБУ Валентин Наливайченко у коментарі «Українській правді» заперечив слова Президента Петра Порошенка про те, що він призначив Віктора Медведчука у частину тристоронньої контактної групи.
 
«Коментуючи сьогодні обставини появи Віктора Медведчука у так званій гуманітарній групі тристоронньої контактної групи в рамках Мінського процесу, Президент сказав відверту неправду, — стверджує Наливайченко. І додає: — Варто освіжити йому пам’ять: ініціатива залучити Медведчука до процесу звільнення полонених належала винятково Петру Порошенку. Саме він дав вказівку щодо його призначення. Це відбулося в кабінеті Президента в присутності міністра закордонних справ Клімкіна».
 
Варто ще нагадати, що у Петра Порошенка і Віктора Медведчука було спільне соціал-демократичне минуле.