Ляшко: Запропонована владою судова реформа — це обман українців

02.03.2018
Ляшко: Запропонована владою судова реформа — це обман українців

Справжньою судовою реформою і боротьбою з корупцією буде звільнення всіх до одного суддів і прокурорів та обрання нових на прозорих конкурсах, стверджує політик.
 
«Те, в який спосіб розглядають законопроекти про Антикорупційний суд, демонструє всій країні, що це імітація боротьби з корупцією, як і вся судова реформа. Радикальна партія не голосувала за жоден iз поданих Президентом законопроектів щодо судової реформи. Тому що три роки розмов про судову реформу — це обман українців, бо реальних змін не відбулося. Справедливості в судах як не було, так і немає. Яскравий приклад так званої судової реформи — новий склад Верховного Суду України, в який влада протягнула значну частину керованих нею суддів. Один із них — Богдан Львов, махровий корупціонер, на якому проби ніде ставити. Сьогодні він «реформований» суддя, який начебто судить по-новому, а насправді тільки хабарі бере по-старому», — підкреслив Ляшко.
 
Лідер Радикальної партії вимагає від влади реальних дій — зміни виборчого законодавства, а також ухвалення закону про процедуру імпічменту Президента і Тимчасові слідчі комісії. А головне — запровадження реальних механізмів подолання бідності.
 
«У світі немає жодної країни, яка б подолала корупцію, будучи бідною. Єдина можливість подолати корупцію — це підвищення доходів українців, розвиток національної економіки і створення робочих місць для людей. Щоб вони заробляли в рідній країні, а не по закордонах. Ми пропонуємо прийняти наш Антикризовий план розвитку економіки, який дасть українцям роботу і достойну зарплату. Оце буде справжньою боротьбою з корупцією, а не та імітація, що проводить зараз влада», — підсумував Ляшко.