Постачальник погрожує попри морози вимкнути опалення у Теплодарі на Одещині

28.02.2018
Напередодні «УМ» писала про ситуацію, яка склалася в місті Теплодар Одеської області.
 
Місцевий теплопостачальник КП «Одеська ТЕЦ-2» повідомив, що 28 лютого мешканцям відключать опалення, якщо вони не погасять борги. 
 
Як з’ясувала «УМ», причиною ймовірного відключення тепла в місті стала заборгованість КП «Одеська ТЕЦ-2» перед ПАТ «Одесагаз» у розмірі 480 тис. грн. (4,3 млн., про які повідомлялося раніше, — це загальний борг мешканців міста перед «ТЕЦ-2», і безпосередньо відключення він не стосується).
 
«Ми вже перерахували на рахунки «Одесагазу» 200 тисяч гривень. Заборгованість скоротилася до 280 тисяч. Нам за льготами і субсидіями за опалення держава винна близько 3 млн. У найближчі дні вона обіцяє частину (близько 200 тис.) заборгованості оплатити. Так воно чи ні — повіримо, коли побачимо гроші. Я надiслав гарантійний лист в «Одесагаз», що в межах тижня-півтора ми закриємо борг. Відімкнути опалення я особисто не дозволю. Ми не допустимо ніяку бригаду «відмикачів», — розповів«УМ» перший заступник міського голови Олег Панасюк.
 
Він також наголосив, що компанія «НафтогазУкраїна» наразі не має до міста ніяких претензій. 26 лютого Теплодар навіть першим у регіоні отримав від «Нафтогазу» ліміти на першу декаду березня.