Чемпіонський захист: Світоліна у Дубаї здобула свій 11-й трофей WTA

27.02.2018
Чемпіонський захист: Світоліна у Дубаї здобула свій 11-й трофей WTA

Перша ракетка України захистила свій чемпіонський титул у Дубаї. (Фото з сайта tennisua.org.)

Нинішній тенісний рік перша ракетка України Еліна Світоліна розпочинала з глобальними думками про захист здобутих у минулому сезоні рейтингових очок, котрі дозволили їй міцно закріпитися в першій десятці рейтингу WTA.
 
Варто нагадати, що торік 23-річна уродженка Одеси виграла п’ять серйозних турнірів, що проходили під егідою жіночої тенісної асоціації, відтак саме на них вона й концентруватиметься в 2018 році.
 
Як наголошує прима українського тенісу Еліна, в нинішньому сезоні перед нею стоять вельми амбітні плани.
 
Перший у поточному сезоні турнір «Тайвань оупен», на якому Світоліна мала захищати чемпіонський титул, вона пропустила через травму стегна.
 
Не в останню чергу тому до Дубаю, де торік найсильніша тенісистка України відсвяткувала другу поспіль у році перемогу,  прибула в статусі четвертої ракетки планети, хоча за підсумками Відкритої першості Австралії-2018 Еліна піднялася на третю сходинку рейтингу WTA.
 
За словами Світоліної, захист титулу в Дубаї — справа непроста, адже раніше тут повторити свій минулорічний успіх змогли лише кілька тенісисток — бельгійка Жюстін Енен та американка Вінус Уїльямс.
 
Віднедавна до їх числа входить і найуспішніша вітчизняна майстриня тенісної ракетки, котра минулого «уїк-енду» переконливо виконала поставлену перед собою місію.
 
Щоправда, в порівнянні з минулим сезоном турнір у Дубаї мав нижчий ранг, через що в колі його учасників не було низки знаних виконавиць.
 
Відтак шлях Світоліної до тріумфу був не таким складним, як торік. А з тенісисток топ-рівня Еліні випало суперничати хіба що з екс-першою ракеткою планети Ангелік Кербер.
 
Знану німкеню наша співвітчизниця переграла в півфіналі — 6:3, 6:3, перед тим розібравшись по черзі з китаянкою Ван Цян та японкою Наомі Осакою.
 
У фіналі першій ракетці України протистояла 23-тя тенісистка планети, росіянка Дар’я Касаткіна, котра у своєму півфіналі здолала третiй номер рейтингу WTA Гарбіньє Мугурусу, залишивши там, схоже, чимало сил.
 
Відтак справжньої битви за головний приз не вийшло. Боротьба в україно-російському протистоянні на корті точилася лише в першому сеті, натомість другий, як  кажуть, пройшов в одні ворота — 6:4, 6:0.
 
У підсумку, вигравши свій 11-й із 13 фінальних двобоїв, Еліна Світоліна здобула другий (після січневої перемоги в Брісбені) у сезоні тріумф на турнірах WTA, зберігавши за собою четвертий номер світового рейтингу.