На Київщині викрили мільйонну схему «віджиму» квартир у самотніх пенсіонерів

21.02.2018
Поліція затримала трьох учасників організованого злочинного угруповання, які налагодили схему привласнення майна літніх громадян.
 
Зловмисниками виявилися мешканці Бориспільського району Київської області — двоє чоловіків 31 та 36 років і 50-річна жінка, які вже привласнили дві квартири киянки та жителя міста Бориспіль. 
 
Начальник поліції Київщини Дмитро Ценов розповів, що з початку 2017 року злочинці підшуковували самотніх пенсіонерів.
 
Псевдоблагодійники входили в довірливі стосунки зі старенькими, поїли невстановленими речовинами та алкоголем.
 
А потім обманом змушували віддавати документи і ставити підписи під дорученнями на квартири. Щоб така фіктивна «угода» на право заволодіння квартирами не зірвалася, аферисти викрадали літніх людей і незаконно утримували на сусідній Чернігівщині.
 
Під час обшуків у домоволодіннях аферистів вилучено документи, що підтверджують факт незаконного заволодіння правами на нерухоме майно.
 
Наразі встановлено два факти, коли в пенсіонерів відібрали квартири. За ними слідчим управлінням поліції Київської області проводять досудове розслідування.
 
Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
 
Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Не виключно, що жертв аферистів може бути набагато більше, тому поліція Київщини звертається до громадян повідомляти про відомі факти на спецлінію поліції Київщини «102».