Нацполіція отримала від західних партнерів унікальне обладнання

16.02.2018
Національна поліція України має всі можливості для ефективної роботи, адже в уряді грошей на правоохоронців не шкодують.
 
Крім того, чимало допомагають i західні колеги (зокрема, як не згадати урочистості влітку минулого року під час передачі надсучасного обладнання для боротьби із кіберзлочинністю).
 
Черговим траншем із-за кордону для українських правоохоронців можна вважати обладнання для Управління кримінального аналізу, яке Консультативна Місія Євросоюзу (КМСЄ) передала Нацполіції 14 лютого.
 
Рiч у тiм, що саме КМСЄ здійснює впровадження в життя методів розслідування із використанням новітніх технологій та обробки великих масивів інформації.
 
На передачі обладнання був присутній очільник Нацполіції Сергій Князєв, який зауважив, що Управління кримінального аналізу наразі перебуває лише на стадії активної  розбудови.
 
Але в минулому році співробітники підрозділу вже встигли пройти навчання із залученням провідних аналітиків із тих країн Євросоюзу, де вже давно й ефективно працюють подібні аналітичні служби.
 
Тож надана іноземними партнерами технічна підтримка дасть змогу організувати роботу управління за принципом інформаційно-аналітичної роботи Intelligence-ledpolicing.
 
«Частина техніки буде використана для організації робочих місць аналітиків, іншу частину передамо в регіони, де планується протягом 2018 року створення чотирьох регіональних підрозділів», — підкреслив генерал.
 
Зі свого боку начальник Управління кримінального аналізу Володимир Єрофєєв зазначив, що накопичення та зберігання інформації в одній базі дасть змогу не лише ефективно працювати над розкриттям  злочинів, а й посилити превентивну роботу: «Наше завдання — консолідація всієї оперативної інформації, її подальшій аналіз, що допоможе у розкритті, в першу чергу, тяжких та особливо тяжких злочинів».
 
Голова Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас нагадав українським правоохоронцям, що комп’ютерна аналітика є однією з основ сучасної поліцейської діяльності: «Дуже важливо, щоб поліція мала інформацію, користувалася нею та аналізувала її. А ми будемо вам допомагати в цьому, це лише початок».