Укрпошта для клієнтів чи клієнти — для Укрпошти?

14.02.2018
В. М. НЕСІМКА
Бережани-1, Тернопільська область
Генеральному директору ПАТ «Укрпошта» І. Смілянському,
директору ТД ПАТ «Укрпошта» В. Юрчишину, 
редактору газети «Україна 
молода» М. Дорошенку
 
Уже більше 15 років передплачую газету «Україна молода». За цей час було по-різному: газета виходила п’ять разів на тиждень, тепер — три, зі спареним п’ятнично-суботнім номером, але я, розуміючи економічну ситуацію в державі, залишався постійним передплатником.
 
Майже змирився з тим, що номер за вівторок доставляють у вівторок, а от за середу — в четвер, а п’ятничний — у суботу, а частіше — у понеділок, а то й у вівторок.
 
Колись передплату робив на півріччя, потім — на квартал, а останні два роки — щомісяця. 
 
У перших числах листопада продовжив передплату на грудень. Десь 6 чи 7 грудня, зустрівши листоношу серед міста, запитав, чому ще досі не отримав жодного примірника «УМ».
 
Її відповідь мене шокувала: «Не знаю, але начебто в Козовій помилилися і не замовили». Пішов у ВПЗ Бережани-1.
 
Те саме запитую і дізнаюся, що той безвідповідальний працівник у Козовій не тільки не зробив замовлення для мене, а й не замовив газету «Вільне життя» для продажу її у Бережанах-1.
 
Розуміючи, що провини місцевих працівників немає, вирішив звернутися по допомогу до першого заступника директора ТД ПАТ «Укрпошта» п. Ціцького І. В.
 
Телефоном розповів йому докладно цю справу і, як вихід, запропонував вчинити так: від повернення грошей я відмовляюся, а газету щоб надсилали мені, беручи її з тиражів, які ТД замовило для продажу вроздріб.
 
Заперечень не було.
 
Почекав кілька днів — без результату. Телефоную вдруге, розповідаю, що не отримав ще жодного примірника газети й одночасно прошу не перекладати вирішення питання доставки газети на на­чальника ВПЗ Бережани-1 Смереку Н. Р., бо це — за межами її можливостей. До 18 грудня так і не отримав жодного примірника газети.
 
У той же день поїхав на лікування у Микулинці Теребовлянського району. Повернувся додому 23 грудня (бо попереду були вихідні і ніяких процедур не проводили) і з поштової скриньки вийняв три примірники «УМ» за 1-2, 6 та 8-9 грудня, тобто три номери підряд.
 
Знову приїхав додому з лікування 30 грудня — у поштовій скриньці були номери газети за 20 та 22-23 грудня
 
. Далі з 2-го по 5 січня знову перебував у лікарні, і ось нарешті 9 січня нового року доставили мені останній за 2017 р. номер газети за 29-30 грудня.
 
Вражаюча оперативність доставки! Таким чином мені доставили всього шість номерів за минулорічний грудень!
 
За майже 38 років праці в поштовому зв’язку (з 1969 р. по 2008-й) я вперше зіткнувся з такою безвідповідальністю чиновників на пошті.
 
Пане генеральний директор, де знайшли такі кадри?
 
Чекаю відповіді на цю мою пригоду з ПАТ «Укрпошта» (не з Тернопільської дирекції).
 
А від редакції «України молодої» — про можливість придбати за плату не отриманих із вини Укрпошти номерів газети 145, 152-155 (не чекаючи, коли Укрпошта надішле мені газети). 
 
Пане генеральний директоре, дуже прошу, не змушуйте мене звертатися до місцевого суду про відшкодування матеріальних і моральних збитків.
 
Моя адреса для відповіді — у редакції газети.