Нелегалам тут не місце: Нацполіція розпочала операцію «Мігрант»

13.02.2018
Ні для кого не секрет, що Західну Європу буквально заполонили мігранти, як легальні, так і нелегальні. І ця хвиля поволі починає накривати й Україну.
 
Аби запобігти нелегальній міграції, Нацполіція розпочала оперативно-профілактичну операцію «Мігрант».
 
Відповідний наказ про її проведення підписаний  міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим.
 
Відпрацювання пройде спільно з працівниками Державної прикордонної служби та Державної міграційної служби. 
 
Поінформував про ці заходи перший заступник очільника Нацполіції В’ячеслав Аброськін на робочій нараді з оперативними підрозділами.
 
Він зазначив, що метою загальнодержавних профілактичних заходів є виявлення іноземців, які своїми діями впливають на криміногенну ситуацію в країні.
 
А також підкреслив, що оцінку роботи будь-якого регіону даватимуть винятково за результатами видворення нелегалів або припинення злочинів особами, які прибувають в Україну з метою організації протиправної діяльності.
 
Відтак зловмисники повинні залишити країну, навіть якщо вони не беруть безпосередньо участі в реалізації самого злочину.
 
«Це лідери злочинних груп, «злодії в законі». Така категорія громадян повинна бути під нашим пильним контролем. Необхідно  відстежувати їх діяльність з моменту прибуття на територію країни. Оперативні підрозділи мають володіти інформацією ще на етапі підготовки до скоєння злочину та оперативно затримувати зловмисників», — сказав пан Аброськін.
 
Він зазначив, що такі заходи сприятимуть зменшенню негативного впливу етнічної злочинності на криміногенну ситуацію в регіоні та державі загалом.
 
Додамо, що чимало різноманітних злочинів, скоєних на теренах України, — на совісті саме іноземних «гостей».