Корейці планують виробляти у Кропивницькому «мирні» безпілотники

13.02.2018
Корейці планують виробляти у Кропивницькому «мирні» безпілотники

Зустріч із представниками корейського бізнесу в Кропивницькому. (Фото надане прес-службою Кіровоградської ОДА.)

Відома корейська компанія з виробництва дронів готова розвивати свій бізнес у Кропивницькому. 
 
«Днями голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів ділову зустріч із делегацією корейських бізнес-компаній, яку представляли Шин Мо Се — генеральний директор компанії SafeusDrone Co., Inc., що спеціалізується на виробництві дронів, та Парк Ду Хьок — президент IТ-компанії Software Factory, — розповідають «Україні молодій» у Кіровоградській ОДА.
 
Під час цієї зустрічі сторони обговорили шляхи подальшого співробітництва, ознайомилися зі здобутками корейської компанії, у розробці якої — дрони для використання у сільському господарстві, зокрема для оприскування полів та для перевірки справності високовольтних ліній електропередач. 
 
У Кіровоградській облдержадміністрації кажуть, що під час перемовин представники корейського бізнесу заявили про свій намір виготовляти ці дрони в Кропивницькому спільно з фахівцями Кіровоградської льотної академії.
 
Як зазначає голова ОДА Сергій Кузьменко, використанням дронів у сільському господарстві аграрії Кіровоградщини зацікавилися кілька років тому, вбачаючи в цьому можливість при менших затратах отримувати вищі врожаї.
 
Тож очільник області пообіцяв корейським бізнесменам підтримку і допомогу місцевої влади для реалізації їхніх проектів на території області — в кординації роботи з іншими структурами, виділенні земельних ділянок, наданні необхідних дозволів. 
 
До речі, у Кіровоградській ОДА кажуть, що область співпрацює з Республікою Корея вже не перший рік.
 
Приміром, не так давно компанія Software Factory підписала Меморандум про співробітництво з Кіровоградською льотною академією НАУ щодо практичної діяльності та ведення спільних наукових розробок.