У Києві виступив тенор, якого король Іспанії нагородив срібним кубком

09.02.2018
Академічна хорова капела та Великий дитячий хор Українського радіо, Національний академічний духовий оркестр України провели 8 лютого грандіозний концерт LOVE cover story.
 
Прихильники якісної та висококласної популярної музики занурилися у розкішну музичну добірку, зокрема, з найрезонансніших мюзиклів ХХ століття у Будинку звукозапису Українського радіо.
 
А це «Барселона» від Майкла Морана на слова Фреді Меркюрі; кращі шлягери легендарної групи Queen, які зібрані у масштабну симфонію англійським композитором та аранжувальником Толгом Кашифом, які вже встигли підкорити майже весь світ.
 
«Монументальний цикл під назвою Queen­Simphony був номінований як кращий альбом року Classical Brit Awards 2003 та з величезним успіхом підкорив багатомільйонну публіку країн Європи, Туреччину, Австралію та Америку», — розповідає художня керівниця та головна диригентка хору Українського радіо Юлія Ткач. 
 
Слухали й приму Національної опери України   Сусанну Чахоян та найвишуканішого тенора України Юрія Лук’яненка. Це саме він, Юрій Лук’яненко,  був визнаний кращим голосом класичної музики в Іспанії, і сам король Хуан Карлос нагородив його срібним королівським кубком.