Штрафи за порушення антиалкогольних правил можуть зрости вдвічі

06.02.2018
Минулого року співробітники Харківської фіскальної служби зафіксували понад півтисячі порушень правил торгівлі горілчаними та тютюновими виробами.
 
Реалізатори у підсумку були оштрафовані на 4,4 мільйона гривень, але порядку від цього не стало більше.
 
Найчастіше продавці не дотримувалися мінімальних оптово-роздрібних цін на спиртне, завищували максимальні ціни на сигарети, продавали продукцію неповнолітнім, реалізовували товари без акцизних марок, повідомила прес-служба відомства, додавши при цьому, що аналогічні перевірки триватимуть і далі.
 
Але тепер уже в рамках спеціально організованої операції «Акциз», що триватиме до початку літа. 
 
Нова акція фіскалів принесла перші результати. Після перевірки усього лише двох торговельних точок на Московському проспекті та по вулиці Олімпійській співробітники поліції Немишлянського району виявили два факти торгівлі з порушеннями правил, конфіскувавши 55 літрів горілки. Кожному з підприємців загрожує штраф від 850 до 3400 гривень.
 
У фіскальній службі також повідомили, що фінансові покарання недобросовісних підприємців з часом можуть стати жорсткішими, оскільки уряд має намір розглянути законопроект про підвищення розмірів штрафних санкцій. За попередніми даними, суми стягнень можуть зрости приблизно вдвічі.