На могилі зіркового голкіпера «Динамо» не можуть встановити пам'ятник через брак коштів

31.01.2018
На могилі зіркового голкіпера «Динамо» не можуть встановити пам'ятник через брак коштів

Пам’ятник легендарному голкіперу «Динамо» Віктору Чанову не може дістатися свого місця призначення. (Фото автора.)

Журналістські стежки привели мене до майстерні одного визначного скульптора на Поліссі.
 
У мене були свої теми і свої завдання. Але тут я випадково виявив «безгоспний» надмогильний пам’ятний знак видатному воротареві київського «Динамо», чемпіону світу, легенді українського футболу Віктору Чанову... Чому безгоспний?
 
Бо замовлено було цей пам’ятник давненько, а близькі люди не забирають через брак коштів.
 
Економічна криза, на жаль, накрила багатьох із нас... А 8 лютого — річниця смерті Чанова. І пам’ятний знак мав би стояти на Байковому...
 
Отож звертаюся до всіх, хто має виходи на заможних прихильників «Динамо» та шанувальників Чанова: вийдіть на зв’язок, я виведу на майстерню.
 
Треба встановити цей знак, як і годиться, до 8 лютого. Невже світ перевернувся?
 
За живих футболістів, яких продають за кордон, правлять по 10-20 млн. долярів, а на пам’ятник легенді спорту ні в кого нема сущої дрібниці? 
 
Цей текст із фото я розмістив на своїй сторінці у «Фейсбуці» три тижні тому. І що? Були десятки відгуків моїх друзів (у яких грошей немає), а багатії просто мовчать.
 
І тому закралася думка: невже насправді футболістів «Динамо» багатії, котрі полюбляють дивитися матчі з урядової ложі на «Олімпійському», насправді так ненавидять?
 
Чанов — неординарна особистість в історії цього клубу. І що — навіть на увічнення його пам’яті в отих завсідників урядової ложі забракло коштів?
 
Та кожен із них «просаджує» за вечір утричі більше, ніж потрібно на пам’ятний знак... Допускаю, що вони могли не знати про проблему...
 
Тоді звертайтеся, я підкажу, де цей пам’ятний знак і як його викупити. До речі, автор був проти, аби я оприлюднював цей факт.
 
Але, як кажуть, твір мистецтва, коли він уже готовий, належить не автору, а суспільству.
 
Чи здатне наше суспільство гідним чином ушанувати пам’ять легендарного Чанова — покаже час.