Під Донецьком і Горлівкою мінують свої позиції бойовики

30.01.2018
Бойовики ОРДО, за вказівкою військових «радників» iз Росії, продовжують мінувати позиції в окупованих містах — Горлівці, Донецьку та Брянці. Як повідомляє речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, мінування відбувається в порушення відповідних міжнародних конвенцій. 
 
«За вказівкою російських радників, додатково заміновані позиції в зоні відповідальності сил загарбника — так званих «3-ї окремої мотострілецької бригади», це Горлівка, «11-го окремого мотострілецького полку» в Донецьку та «7-ї окремої мотострілецької бригади», це Брянка», — сказав пан Гуцуляк, посилаючись на дані Головного управління розвідки Міноборони.
 
Речник Міноборони також уточнив, що здебільшого схеми мінувань «не складаються» і це становить загрозу, зокрема, мирному населенню регіону, ускладнюватиме надалі розмінування місцевості.
 
До речі, минулої неділі бойовики чотири рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на луганському напрямку у вечірній час бойовики активізувалися на Світлодарській дузі. Ворог зі 120-мм мінометів та великокаліберних кулеметів кілька разів вів вогонь довкола селища Луганське. Міномети цього ж калібру противник застосував по наших позиціях неподалік Троїцького.
 
На інших напрямках фронту важку зброю ворог не застососував, лише гранатомети і кулемети. При цьому доволі активними продовжують бути снайпери противника. 
 
Зокрема, минулої суботи від кулі снайпера в районі окупованої Ясинуватої, поблизу селища Верхньоторецьке, загинув 28-річний нацгвардієць, боєць батальйону імені Героя України генерала Сергія Кульчицького Мирослав Сливка з позивним «Монах».
 
 Загиблий воїн був уродженцем села Полонне Хмельницької області. До війни працював агрономом, у нього залишилася мама.