«Продовжуй бити!»: Олександр Усик подвоїв кількість своїх чемпіонських поясів

30.01.2018
«Продовжуй бити!»: Олександр Усик подвоїв кількість своїх чемпіонських поясів

У відкритому бою без компромісів, де розігрувалися чемпіонські пояси WBO та WBC, Олександр Усик (праворуч) перевершив Майріса Брієдіса з Латвії. (Фото з сайта ria.ru.)

Завершення професіональної боксерської кар’єри Володимиром Кличком — багаторічним суперчемпіоном серед «супертяжів» — вітчизняними шанувальниками боксу сприйнялося доволі тяжко, адже передати чемпіонську естафету в суперважкому дивізіоні Кличку-молодшому було нікому. 
 
Проте повністю занурюватися в розчарування з цього приводу не варто. Надія в недалекому майбутньому побачити нашого співвітчизника в якомусь iз чемпіонських боїв у найбільш престижній — суперважкій — категорії все ж існує, щоправда, для цього вітчизняному важковаговику Олександру Усику потрібно успішно пройти випробування важким дивізіоном.
 
Віднедавна створений турнір під назвою Світова боксерська суперсерія  певною мірою дозволяє його учасникам — боксерам-важковаговикам, серед яких є й Усик, — пришвидшити процес підкорення важкого дивізіону.
 
Розпочавши турнір у статусі чемпіона світу за версією WBO,  ще до його завершення Олександр Усик уже розжився новим вагомим титулом.
 
Здолавши в напруженому та виснажливому 12-раундовому поєдинку, котрий, до слова, був першим півфіналом WBSS, латвійця Майріса Брієдіса, український боксер відібрав у свого візаві пояс чемпіона за версією WBC, автоматично подвоївши свій доробок.
 
«Напевно, це найтяжчі 12 раундів у моїй кар’єрі. Але ми зробили це, й тепер у нашої команди є два чемпіонські пояси», — заявив Усик.
 
При цьому на кону фінального поєдинку дебютного розіграшу WBSS стоятимуть одразу чотири титули — всі вони дістануться переможцю вирішального бою, котрий, скоріше за все, відбудеться 11 травня.
 
Думається, з місцем його проведення організатори визначаться лише після завершення другого півфіналу, в котрому третього лютого в Сочі боксуватимуть чемпіон світу за версією IBF, росіянин Мурат Гассієв, та володар чемпіонського пояса WBA, кубинець Юнієр Дортікос.
 
«Планую на власні очі постежити за цим поєдинком. І нехай переможе сильніший», — зауважив Усик.
Свої два перші бої в поточному розіграші WBSS український чемпіон проводив на «полі» суперників. Стартовий поєдинок проти досвідченого німця Марко Хука представник Криму боксував у Берліні.
 
З латвійцем Бредієсом Усик зустрічався в Ризі. Маючи підтримку рідних стін, Майріс небезпідставно розраховував на позитивний для себе підсумок, адже до зустрічі з українцем на профі-ринзі він не програвав.
 
Після завершення поєдинку Усик визнав силу свого опонента, про неї також свідчили й яскраві синці на обличчі Сашка.
 
Однак, на думку суддівської колегії, не набагато, але переконливішими все ж у першому півфіналі WBSS були дії Усика — 114:114, 115:113, 115:113.
 
«Респект обом бійцям за цікавий та напружений поєдинок. Пишаюся тобою, чемпіоне, Олександр Усик. Продовжуй бити», — не оминув своєю увагою цей бій і Володимир Кличко.