Черкаські студенти сконструювали багі для прибирання снігу

26.01.2018
Черкаські студенти сконструювали багі для прибирання снігу

Кучугури, начувайтеся!

У Черкаському державному технологічному університеті розробили і своїми силами склали багі, який використовують тепер для прибирання снігу на території навчального закладу та біля гуртожитків.
 
«Над машиною працювали студенти та викладачі кафедри автомобілів та технології їх експлуатації. До багі додали ківш для прибирання снігу», — розповідають «Україні молодій» у Черкаському державному технологічному університеті.
 
Кажуть, такий винахід економить кошти і дуже виручає. Адже, коли виникає потреба, не треба чекати комунальників, аби ті розчистили дорогу чи тротуар.
 
Як зазначають в університеті, за пару годин такий багі очищує тисячу квадратних метрів території від снігу, витрачаючи на це 6 літрів бензину.
 
А недавно, хваляться, кафедра автомобілів та технології їх експлуатації одержала пропозицію на виготовлення таких автомобілів для черкаських ОСББ.
 
В університеті кажуть: на те, аби скласти такий автомобіль, знадобиться три місяці. Вартість авто для прибирання снігу — приблизно 150 тисяч гривень.