Ляшко хоче змусити європейців поважати українського виробника

24.01.2018
Ляшко хоче змусити європейців поважати українського виробника

Олег Ляшко прибув на сесію ПАРЄ у Страсбург, щоб відстоювати національні інтереси.

Інтереси селян важливіші за міжнародні угоди, вважає політик. На сесії ПАРЄ, куди Олег Ляшко з колегами по фракції прибув у складі української делегації, одразу окреслив головні пріоритети.
 
«Наша мета — використати будь-які європейські можливості, щоб відстоювати національні інтереси України. Ми повинні захищати право українців на роботу, зарплату, можливість реалізувати в ЄС свою продукцію, а не сировину. Зараз починає діяти заборона на продаж селянами молока. Бо, бачите, воно комусь не підходить за стандартами якості. А ми хочемо, щоб наше молоко пили не тільки в Україні, а й у Європі. Щоб українські посадовці пишалися не тим, що європейські країни печуть хліб із нашого зерна, а тим, що європейські країни їдять український хліб та іншу нашу продукцію. Чим більше ми її продамо, тим більше приведемо валюти, створимо робочих місць для українців і піднімемо зарплати. Оце і буде перемога України», — зазначив Ляшко.
 
Політик підкреслив, що пошук нових ринків збуту для української продукції — одне з найважливіших завдань влади.
 
«Ми тут, у ПАРЄ, щоб рубати вікно не тільки у Європу, а й у весь світ. Україна втратила російський ринок, а на нього були орієнтовані більшість підприємств Східної і Центральної України. Тому треба шукати альтернативу — ринки Азії, Африки, Канади та Америки та інші можливості приводити в Україну ресурси та робочі місця для наших людей», — заявив Ляшко і додав, що потрібно міняти імідж України у світі.
 
«Через політику влади всі думають, що наша країна бідна, нещасна, корумпована, жебрацька. Це брехня! Ми хочемо довести, що Україна — найпотужніша країна з величезним потенціалом. Із нами можна мати справу, але й говорити треба на рівних, а не принижувати подачками. Досить побиратись! Досить прикидатись жебраками, яких не любить ніхто!» — підсумував лідер Радикальної партії. 
 
Лідер Радикальної партії також висловив занепокоєння, що в ПАРЄ чимало прихильників «русського мiра», які готові проміняти базові цінності Асамблеї на вседозволеність і безкарність Росії.
 
«Минулого року Росія припинила сплачувати внески до Ради Європи та виставила умову, що відновить виплати в разі беззаперечного її повернення до ПАРЄ. Повернення Росії до Асамблеї означатиме індульгенцію у вторгненні в Україну та порушенні прав людини. Анексія Криму, тисячі загиблих на Донбасі, 2 млн. переселенців, гуманітарна катастрофа в центрі Європи — нам пропонується все це забути і пробачити за невеликий внесок Росії у фінансування Ради Європи. Закривати очі на злочини Путіна означає бути співучасниками цих злочинів», — переконаний народний депутат.
 
Олег Ляшко нагадав, що Асамблея створювалась заради демократії, верховенства права і поваги до прав людини. Він сподівається, що європейські політики не зрадять цим принципам.