Харківського лікаря-онколога засудили до 10 років за вбивство зятя ін’єкцією

17.01.2018
Комінтернівський районний суд Харкова на 10 років позбавив волі лікаря, який, захищаючи майнові інтереси доньки, убив свого зятя.
 
У якості зброї медик вирішив використати шприц, наповнений препаратом, що миттєво провокує серцево-легеневу недостатність. 
 
Як встановили слідчі, онколог приїхав до доньки, знаючи, що у квартирі нікого немає. Там перевдягнувся у непримітний одяг і пішов чекати жертву біля гаражів.
 
«Коли зять вийшов із машини, зловмисник уколов йому у праве стегно голку зі шприцом та ввів медичний препарат, — повідомила процесуальний керівник у кримінальному провадженні — прокурор Слобідського відділу місцевої прокуратури Вікторія Тугайбей. — Чоловіку стало зле. За кілька хвилин до своєї смерті він встиг зателефонувати братові та повідомити, що тесть зробив йому ін’єкцію в ногу. Відповідно до висновків експертів, причиною смерті 40-річного чоловіка стала серцево-легенева недостатність. Це могло статися внаслідок дії міорелаксантів.
 
Зокрема, лікарського засобу, який вводять пацієнтам при переведенні їх на штучне дихання, і, якщо після введення препарату не підключити апарат штучного дихання, людина помирає.
 
Коли родич зятя через 20 хвилин приїхав на місце НП, жертва ін’єкції вже була мертва. Поруч лежав використаний шприц. Характерний слід від уколу знайшли на тілі покійного і судмедексперти.
 
Як з’ясувалося, донька лікаря планувала розлучитися з чоловіком, але у них виникли серйозні проблеми через поділ житла. Тому батько-лікар вирішив квартирне питання по-своєму.