Нацполіція домовляється з колегами з Чехії про спільну боротьбу з оргзлочинністю

17.01.2018
Нацполіція домовляється з колегами з Чехії про спільну боротьбу з оргзлочинністю

Сергій Князєв і Томаш Туги (праворуч) під час робочої зустрічі у Празі. (Фото МВС України.)

Співпрацю українських та чеських правоохоронців за різними напрямами, зокрема й боротьбу з організованою злочинністю на міжнародному рівні, обговорили члени делегації Нацполіції України під час робочого візиту до Праги.
 
Так, глава Нацполіції Сергій Князєв разом iз президентом поліції Чеської Республіки Томашем Туги обговорили та розробили алгоритм спільних дій, спрямованих на боротьбу з організованою злочинністю.
 
Зокрема, йшлося про створення спільної робочої групи з документування злочинних угруповань, обмін досвідом та інформацією у питаннях правоохоронної діяльності тощо.
Відтак пан Князєв відзначив, що діяльність транскордонних злочинних угруповань не обмежується територією однієї країни.
 
«Організована злочинність не має меж. І заходи з протидії цьому явищу також мають бути спільними, не обмежуватися державними кордонами», — зауважив очільник Нацполіції України.
 
Президент поліції Чехії Томаш Туги, у свою чергу, також наголосив на важливості такої взаємодії. Він ознайомив українських правоохоронців iз напрацюваннями та досвідом чеських поліцейських у сфері боротьби з організованою злочинністю.
 
Водночас українські поліцейські ознайомили чеських колег iз процесом реформування кримінального блоку Національної поліції України.
 
Зокрема, із результатами узагальнення і використання кращого європейського і світового досвіду в протидії різним видам злочинності.